Η Μετάστασις του Ευαγγελιστού Ιωάννου στην Ι.Μ. Κερκύρας

27 Σεπ 2018 12:52

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο χωριό Καρουσάδες της Κέρκυρας.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, την Μετάσταση του οποίου εορτάζει η Εκκλησία μας.

Ο Άγιος Ιωάννης υπήρξε ο ηγαπημένος Μαθητής του Κυρίου μας, “ο επιπεσών επί το στήθος του Ιησού” και ακολούθησε τον Διδάσκαλό του μέχρι τον φρικτό Γολγοθά, μαζί με την Παναγία. Όταν οι υπόλοιποι Μαθητές δια τον φόβο των Ιουδαίων είχαν εξαφανιστεί, ο Ιωάννης έστεκε κάτω από το ικρίωμα του Σταυρού.

Επιπλέον ο Άγιος Ιωάννης συνέγραψε εν Πνεύματι Αγίω το Ευαγγέλιο που φέρει το όνομά του και το οποίο είναι και το θεολογικότερο σε νοήματα. Επίσης έγραψε Επιστολές και το προφητικό βιβλίο της Αποκαλύψεως στην νήσο Πάτμο.

Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ονομάστηκε Θεολόγος, διότι γνώρισε τον Θεό Λόγο, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. Ο Λόγος έγινε σάρκα, το συγκλονιστικότερο χωρίο του Ευαγγελίου του.

Ο Υιός του Θεού προσλαμβάνει το ανθρώπινο φύραμα εξ αγάπης, προκειμένου να ελευθερώσει το φυλακισμένο στα δεσμά της αμαρτίας και του θανάτου πλάσμα Του.

Ο Ιωάννης ο Θεολόγος μάς αποκαλύπτει ακόμη ποιός είναι ο Θεός, ο Δημιουργός ολάκερου του σύμπαντος κόσμου και η αιτία της υπάρξέως μας. Ο Άγιος Ιωάννης εκοιμήθη σε βαθύ γήρας στην Έφεσο της Μικράς Ασίας. Μετά από τρεις ημέρες το σώμα του μετέστη στον ουρανό.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τους πιστούς να ζουν κατά Χριστόν, αγωνιζόμενοι καθημερινά κατά των παθών και της αμαρτίας, ώστε και εκείνοι να γίνουν μέτοχοι της Θείας Χάριτος.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο κ. Νεκτάριος μετέβη στις κατασκηνώσεις της τοπικής Εκκλησίας στην Κασσιώπη, όπου και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών που πραγματοποιούνται στον χώρο.

Να σημειωθεί ότι η Ιερά Μητρόπολις ανεγείρει νέες κτηριακές εγκαταστάσεις και λοιπούς βοηθητικούς χώρους, για την εύρυθμη λειτουργία των κατασκηνώσεων, καθότι πρώτο μέλημα και αγωνία του Σεβασμιωτάτου αποτελεί η νέα γενιά.

Πηγή: agiospyridon.com


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.