Σε πόρνη είπε τις μεγαλύτερες αλήθειες (Άγιοι Τόποι: Φρέαρ του Ιακώβ)

21 Μάι 2022 23:31

Σε πόρνη είπε τις μεγαλύτερες αλήθειες. Ο Χριστός έκανε την μεγάλη αποκάλυψη, ότι ο Θεός είναι Πνεύμα! Για εμάς σήμερα δεν φαίνεται αποκάλυψη. Σήμερα το ακούμε σαν κάτι γνωστό. Ο Χριστός όμως λέει μία μεγάλη Αλήθεια: "Πνεύμα ο Θεός!". Οπουδήποτε μπορεί να λατρεύεται, και στο όρος Γαριζίν και στο ναό του Σολομώντα και παντού. Θα λέγαμε εμείς σήμερα ότι και στην εκκλησία μπορείς να προσευχηθείς, αλλά και στο βουνό μπορείς να προσευχηθείς και μέσα στο αυτοκίνητο μπορείς να προσευχηθείς και στο σπίτι σου μπορείς να προσευχηθείς, διότι είναι πανταχού Παρών ο Θεός, γιατί ο Θεός είναι Πνεύμα.

Η Σαμαρείτιδα, δηλαδή η Αγία Φωτεινή, βλέποντας ότι ο Χριστός γνώριζε ό,τι της είχε συμβεί, χωρίς να την έχει ξαναδεί, θεώρησε σκόπιμο να Τον ρωτήσει για τον ερχομό του Μεσσία: "Γνωρίζω, Του λέει, ότι έρχεται ο Μεσσίας, πες μου εσύ την αλήθεια· ήρθε; θα έρθει; έρχεται στο μέλλον; τι γίνεται;". Τι γυρίζει και της απαντάει τότε ο Χριστός; Ποιόν αναζητάς, το Μεσσία; "Εγώ ειμί ο λαλών σοι". Ε

γώ είμαι ο Μεσσίας, εγώ που σου μιλάω! Το περιστατικό αυτό πραγματοποιήθηκε στην Σαμάρεια, εκεί όπου ο Πατριάρχης Ιακώβ, ένας από τους τρεις Πατριάρχες του Ισραήλ, (Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ) είχε ανοίξει ένα πηγάδι, για τις ανάγκες του σε νερό και το πηγάδι αυτό, έως και σήμερα ονομάζεται φρέαρ του Ιακώβ. Αυτά τα άγια μέρη που ακούμε στις περικοπές των Ευαγγελίων στις Θείες Λειτουργίες ή στον Όρθρο ή στην Καινή Διαθήκη που διαβάζουμε, έγιναν πόλος έλξης αμέτρητων ευλαβών ψυχών, που επιθύμησαν να επισκεφθούν τα ιερά σκηνώματα που έζησε ο Ιησούς Χριστός, αλλά και κάποιοι να παραμείνουν εκεί για να αναδείξουν, να διατηρήσουν και να περιφρουρήσουν αυτά τα Άγια Προσκυνήματα στο πέρασμα των αιώνων.


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.