Ποιοι Άγιοι λένε ότι η κόλαση δεν είναι αιώνια;

19 Μάι 2022 22:43

Ποιοι Άγιοι λένε ότι η κόλαση δεν είναι αιώνια; Η κόλαση προέρχεται από το ρήμα κολάζω που σημαίνει βασανίζω και επομένως η λέξη κόλαση είναι βασανιστήριο. Η κόλαση είναι μια κατάσταση ζωής για αυτούς που θέλησαν εν ζωή να παραμείνουν μακριά από τον Θεό, μια κατάσταση λύπης, πόνου, θλίψης, στεναγμών. Η Αγία Γραφή και ιδιαίτερα η Καινή Διαθήκη μας περιγράφει σε αρκετά σημεία περί Παραδείσου και κολάσεως.

Κατά πρώτο και κύριο λόγο η κόλαση θα είναι ο τόπος του διαβόλου και εν συνεχεία όλων αυτών που τον υπηρετούν δια μέσω της αμαρτίας, αμετανόητων ανθρώπων, όπου έμοιασαν σε αυτόν και ταυτόχρονα έγιναν υποχείρια της κακίας και πανουργίας του.

Η Αγία Γραφή είναι ξεκάθαρη στο θέμα του Παραδείσου και της κολάσεως και αναφέρει για το χρόνο που διαρκούν μετά τον επίγειο θάνατο του ανθρώπου, όχι μόνο δια στόματος των Αγίων Αποστόλων αλλά και του ίδιου του Ιησού Χριστού.

Υπάρχουν όμως Άγιοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας καθώς και Επίσκοποι που ζουν σήμερα και που μιλούν για την κόλαση και το πόσο διαρκεί. Άραγε συμβαδίζουν τα λεγόμενά τους με την Αγία Γραφή; Τι πρέπει να προσέξουμε όσον αφορά τον Παράδεισο και τη κόλαση; Τι λέει η ορθόδοξη πίστη μας στο θέμα αυτό;


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.