Οι Άγιοι που μαρτύρησαν στην Αφρική

08 Δεκ 2022 23:41

Οι Άγιοι που μαρτύρησαν στην Αφρική. Πάνω από 80.000 και πλέον Βανδάλων που μετέβηκαν στην Αφρική εξαπέλυσαν με τρομερή μανία και σκληρότητα από κάθε άλλο βάρβαρο κατακτητή, διωγμό έναντι των ορθοδόξων πληθυσμών της Αφρικής.

Τα μαρτύρια ήταν φρικτά, χωρίς όρια, και επινοούσαν συνεχώς νέα βασανιστήρια με σκοπό να αναγκάσουν τους μάρτυρες του Χριστού να αφήσουν την Ορθοδοξία.

Η Εκκλησία μας τιμά αυτούς τους μάρτυρες, οι οποίοι μέχρι και την τελευταία τους αναπνοή ανέπεμπαν ύμνους και δοξολογούσαν τον Θεό, διότι πολλούς από αυτούς τους έκαιγαν ζωντανούς ή τους σκότωναν μέσα στις εκκλησίες ακόμα και κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Βλέπετε ότι οι αληθινοί μαθητές του Χριστού, δεν φοβόντουσαν ούτε ντρεπόντουσαν να ομολογήσουν ότι είναι χριστιανοί. Είχαν αφιερώσει τη ζωή τους και την ψυχή τους ολοκληρωτικά στον Θεό, χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες των βασάνων που θα τους αφαιρούσε την ίδια τους τη ζωή.

Μακάρι κι εμείς να έχουμε αυτό το φρόνημα των Αγίων Μαρτύρων και να ομολογούμε κι εμείς την αληθινή πίστη μας στον Τριαδικό Θεό μας.


ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.