Γιατί νηστεύουμε την Παρασκευή;

03 Ιουν 2022 08:30

Γιατί νηστεύουμε την Παρασκευή; Τι είναι η νηστεία; Γιατί να νηστεύω; Πότε και πώς νηστεύουμε; Ποιος καθιέρωσε τις νηστείες κατά τη διάρκεια του χρόνου; Που μας βοηθά η νηστεία; Η νηστεία είναι εντολή του Θεού; Γιατί νηστεύουμε Τετάρτη και Παρασκευή; Πώς νηστεύουμε την Τετάρτη και την Παρασκευή; Τι μπορούμε να φάμε μέσα στη νηστεία; Ποια είναι η δύναμη της νηστείας; Μπορούν όλοι οι άνθρωποι να κάνουν νηστεία;

Και φυσικά δεν νηστεύουμε για να φανούμε στους ανθρώπους και να κάνουμε επίδειξη ότι είμαστε «καλοί χριστιανοί». Η νηστεία έχει ένα σκοπό που γίνεται, αλλά ταυτόχρονα δείχνουμε το σεβασμό στον Δημιουργό μας.

Πολλά πράγματα μέσα στην Εκκλησία εμφορούνται από την αγάπη, όπως και η νηστεία η οποία γίνεται από αγάπη για τον Ιησού Χριστό. Ταυτόχρονα όμως, έχουμε διδαχθεί από τον ίδιο τον Χριστό για τη νηστεία και φαίνεται σε πολλά σημεία μέσα στην Αγία Γραφή, τόσο στην Παλαιά Διαθήκη όσο και στην Καινή Διαθήκη.

Η νηστεία είναι όπλο και ταυτόχρονα φάρμακο δυνατό για τον άνθρωπο. Η νηστεία διώχνει τα δαιμόνια των παθών που κυριεύουν και πολεμούν τη σάρκα και την ψυχή μας. Διαβάζουμε στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο κεφ.17, στιχ. 21: «τοῦτο δὲ τὸ γένος οὐκ ἐκπορεύεται εἰ μὴ ἐν προσευχῇ καὶ νηστείᾳ». Δηλαδή: «Μάθετε δε ότι αυτό το είδος των δαιμονίων δεν εκδιώκεται παρά με προσευχή και νηστεία».


ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.