Μπορώ να Κοινωνώ συχνά;

30 Ιαν 2023 22:04

Μπορώ να Κοινωνώ συχνά; Κάθε πότε πρέπει να Κοινωνούμε; Τι είναι η Θεία Κοινωνία; Πότε και ποια είναι τα αμαρτήματα που εμποδίζουν τη Θεία Κοινωνία; Πότε μπορεί κάποιος να κοινωνήσει; Ποιος μπορεί να Κοινωνήσει; .

Όταν ο άνθρωπος Κοινωνήσει σύμφωνα με την άδεια του εξομολόγου - πνευματικού, τότε μπορεί να Κοινωνά κάθε φορά όταν βρίσκεται στην εκκλησία; Ποια είναι τα αμαρτήματα που εμποδίζουν τον άνθρωπο από τη Θεία Κοινωνία; Τι παθαίνει αυτός που δεν Κοινωνά; Χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία για τη Θεία Κοινωνία; Τι χρειάζεται να κάνω πριν Κοινωνήσω;

Το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας δεν είναι ένα απλό μυστήριο, αλλά επουράνιο μυστήριο που τελείται μέσα στην Εκκλησία μας και σκοπό έχει την ένωση του ανθρώπου με το Χριστό. Η Θεία Κοινωνία σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, καθώς και το Μυστήριο που μας παρέδωσε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός στο Μυστικό Δείπνο, είναι το Σώμα και το Αίμα Του. Αυτός που Κοινωνεί, γίνεται κοινωνός μετά του Θεού, δηλαδή επικοινωνεί με τον ίδιο τον Θεό. Η Θεία Λειτουργία δεν είναι απλά μια προσευχή που συμμετέχουμε την Κυριακή ή κάποια άλλη εορταστική ημέρα, δεν γίνεται μόνο για την προσευχή. Η Θεία Λειτουργία τελείται για ένα ουσιαστικό λόγο, για να κοινωνήσουν οι πιστοί. Για να έρθουν σε κοινωνία – επικοινωνία μετά του Θεού.


ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.