1η Ιουλίου Άγιοι Ανάργυροι: Θαύματα τότε και σήμερα

01 Ιουλ 2022 08:50

1η Ιουλίου Άγιοι Ανάργυροι: Θαύματα τότε και σήμερα. Θα δούμε τη ζωή των Αγίων Αναργύρων μέσα από τον Συναξαριστή του μηνός Ιουλίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Την 1η Ιουλίου η Εκκλησία μας εορτάζει δυο μεγάλους Αγίους, τους Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό που ήταν αδέλφια. Ήταν γιατροί στο επάγγελμά τους, αλλά χωρίς να παίρνουν χρήματα, παρείχαν την ιατρική επιστήμη και ιάσεις σε όσους είχαν ανάγκη εντελώς δωρεάν. Πώς όμως έκαναν θαύματα; Τι φάρμακα χρησιμοποιούσαν και γιάτρευαν τους ασθενείς; Αυτό που έκαναν οι Άγιοι Ανάργυροι μπορεί να γίνει στις μέρες μας; Τι έκαναν οι καλοθελητές εναντίον των Αγίων Αναργύρων; Έχουμε τέτοια φαινόμενα στη σημερινή εποχή;

Ορισμένοι άνθρωποι όπου φέρουν και το όνομα των Αγίων Αναργύρων στην πραγματικότητα δεν τους τιμούν, αλλά δυσφημίζουν και το όνομά τους. Ο Αργύρης ή η Αργυρώ δεν έχει να κάνει με την πραγματική ζωή των Αγίων Αναργύρων, αλλά σημαίνει τα 30 αργύρια του Ιούδα. Ο Ανάργυρος είναι εκείνος ο οποίος δεν πήρε ποτέ του χρήματα και δεν είναι φιλοχρήματος. Αντίθετα ο φιλοχρήματος ονομάζεται Αργύρης, δηλαδή εκείνος που αναζητά τα χρήματα.

Άγιοι Ανάργυροι και θαυματουργοί, επισκέψασθε τας ασθενείας ημών, δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε ημίν.


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.