Χειροτονία Διακόνου σε Πρεσβύτερο στην ιερά νήσο Μήλο

09 Σεπ 2022 13:50

Την σε Πρεσβύτερο Χειροτονία του Διακόνου Ευτρατίου Γιαντσιώρη χθές το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, ιερουργήσας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Γενέσεως της Θεοτόκου, της επιλεγομένης "Κορφιάτισσας", στις Πλάκες της ιεράς νήσου Μήλου, με τη λειτουργική συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και τη συμπροσευχητική παρουσία του Επάρχου Μήλου, του Δημάρχου Μήλου, Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου και πόλλών πιστών.

Απευθυνόμενος προς τον νέο Πρεσβύτερο της Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τόνισε ότι ο κόσμος σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αναζητά χαρά και ελπίδα, ενώ λείπει από τα πρόσωπα των ανθρώπων το χαμόγελο και τον προέτρεψε να ασκήσει το λειτούργημά του με αφοσίωση, φόβο Θεού και ήθος εκκλησιαστικό, προσφέροντας στο ποίμνιό του αυτό που επί πλέον χρειάζεται, τη χαρά και την ελπίδα, που θα τους προσφέρει ο καλός, ευγενής και παραμυθητικός λόγος του.
Του συνέστησε, επίσης, να μη λησμονήσει ποτέ την μεγάλη ευθύνη, που σήμερα ενώπιον Θεού και ανθρώπων αναλαμβάνει, την οποία ευχήθηκε να διακονήσει μέχρι βαθυτάτου γήρατος, χωρίς ποτέ να φανεί αχάριστος ή αγνώμων προς τον χειροτονήσαντα αυτόν Επίσκοπο, όπως, δυστυχώς, μερικοί, χειροτονηθέντες και ευεργετηθέντες υπ' αυτού Κληρικοί.
Τέλος, ευχαρίστησε την Εταιρεία "IMERIS" ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΜΗΛΟΥ, διότι εδέχθη να μισθοδοτεί τον π. Ευστράτιο μέχρι το διορισμό του, και τον Αρχιμ. Νεκτάριο Σώρρο, ο οποίος τον δίδαξε και χειραγώγησε στην λειτουργική ζωή.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ προσεφώνησε ο Δήμαρχος Μήλου κ. Εμμ. Μικέλης, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την προσφορά του και του προσέφερε το Θυρεό του Δήμου Μήλου.

IMG 7693

IMG 7696

IMG 7701

IMG 7717

IMG 7754

IMG 7769

IMG 7804

IMG 7818

IMG 7823

IMG 7829

IMG 7873

IMG 7876

IMG 7898


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.