Θυρανοίξια Παρεκκλησίου των Αγίων Σπυρίδωνος και Νικοδήμου στη Μύκονο

14 Ιουλ 2022 07:54

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' τέλεσε απόψε τα Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Σπυρίδωνος και Νικοδήμου του Αγιορείτου, το οποίο ανήγειρε στην περιοχή «Καλαφάτης» Μυκόνου η φιλογενής και φιλευσεβής οικογένεια του διακεκριμένου Ιατρού-Καρδιολόγου κ. Παπαϊωάννου.

Στην Ακολουθία παρέστησαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Αρχιμ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιμ. Θεωνάς από το Κελλί του Αγίου Νικολάου Αγίου Όρους και οι Αγιορείτες Αρχιμ. Απόστολος και Γαβριήλ, ο οποίος και συνέθεσε ειδική για την περίσταση εσπερινή Ακολουθία των Θυρανοιξίων, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τουρλιανής, Αρχιμ. Αλέξιος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, ο Διοικητής του Αγίου Όρους και Μέγας Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανάσιος Μαρτίνος μετά της ομοζυγου του Μαρίνας και πολλοί Επιστήμονες και εκλεκτοί προσκεκλημένοι.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , αφού συνεχάρη τον φιλογενή κτήτορα, υπογράμμισε ότι απόψε τελέσθηκαν τα θυρανοίξια ενός Ναού αφιερωμένου σε δυο Αγίους, οι οποίοι στήριξαν την πίστη: στον Άγιο Σπυρίδωνα, ο οποίος κατά την Α' Οικουμενική Σύνοδο με τη διδασκαλία του στήριξε την Ορθόδοξη πίστη, κσι στον Άγιο Νικόδημο, που κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας στήριξε την πίστη στις ψυχές των υποδούλων Ελλήνων.
Ο ιατρός κ. Παπαϊωάννου ευχαρίστησε τους προσελθόντες στην τελετή και ιδιαίτερα τους Αγιορείτες Πατέρες, με τους οποίος συνδέεται πνευματικά, και οι οποίοι αύριο το πρωί θα ιερουργήσουν στο εξ ονομασθέν Παρεκκλήσιο.

IMG 9429

IMG 9435

IMG 9441

IMG 9448

IMG 9476

IMG 9490

IMG 9548

IMG 9556

IMG 9616

IMG 9629


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.