Θυρανοίξια Παρεκκλησίου της Αγίας Προμήτορος Άννης στην Κέα

15 Ιουλ 2022 17:17

Προερχόμενος από τη Μύκονο, μέσω Ραφήνας και Λαυρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' έπλευσε στην Κέα, χθές, και τέλεσε τα Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Προμήτορος Άννης, στην περιοχή «Κλέπα», με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου και των Εφημερίων της Κέας, και την παρουσία του Επάρχου Κέας-Κύθνου, της Δημάρχου Κέας και πολλών Κείων πιστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' συνεχάρη τον κτήτορα του Παρεκκλησίου, τόνισε τη σημασία ανεγέρσεως Ιερών Ναών και την ευλογία που επιφέρουν στον τόπο ανεγέρσεώς τους και υπογράμμισε την πίστη της Αγίας Άννης, η οποία νίκησε τους νόμους της φύσεως, προτρέποντας τους πιστούς να διατηρήσουν αλώβητη την πίστη και τις τοπικές παραδόσεις, ως αντίδοτο στην αλλοτρίωση , που μπορεί να επιφέρουν οι χιλιάδες των επισκεπτών, που έρχονται φέροντας τα στοιχεία του δικού τους πολιτισμού.

IMG 9681

IMG 9685

IMG 9687

IMG 9692

IMG 9719

IMG 9729

IMG 9737

IMG 9752

IMG 9774

IMG 9788


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.