Τα Θεοφάνεια στην Ερμούπολη της Σύρου

06 Ιαν 2020 17:25

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ιερούργησε σήμερα, ημέρα των Αγίων Θεοφανείων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', με την παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππου Φόρτωμα, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Λεονταρίτη, Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικολάου Λειβαδάρα, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Μ. Δαδάου, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, των Διευθυντών και Προϊσταμένων των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού και του Λιμενικού Σώματος, Δικαστικών και Εκπαιδευτικών Λειτουργών, του Διοικητού της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και Σπουδαστών, αγήματος της ΠΝΒ Σύρου, νέων του Λυκείου Ελληνίδων, Προσκόπων του Κυβερνήτου και Αξιωματικών της ελλιμενισμένης προς απόδοση τιμών, κατόπιν εντολής του Ενδοξοτάτου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναυάρχου κ. Τσούνη, ΤΠΚ «ΡΙΤΣΟΣ», και πλήθους πιστών.

Μετά την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού, λόγω της επικρατούσης σφοδράς κακοκαιρίας με θυελλώδεις ανέμους και χιονόνερο, σχηματίσθηκε αυτοκινητοπομπή μεταφέρουσα το Κουβούκλιο με τον Τίμιο Σταυρό, τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β ‘ τον ιερό Κλήρο, τους τα πρώτα φέροντες και τους πιστούς προς την Πλατεία Κανάρη, του λιμένα Ερμουπόλεως, όπου ο Σεβασμιωτατος κ. Δωρόθεος Β' , μετά από σύντομη τελετή έρριψε το Σταυρό στη θάλασσα, τον οποίο έσπευσαν να ανασύρουν 5 τολμηροί νέοι, υπο τα χειροκροτήματα των παρισταμένων, τους πανηγυρικούς συριγμούς των πλοίων «ΑΡΤΕΜΙΣ» και «ΡΙΤΣΟΣ»και των σκαφών του Λ.Σ., και τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ναών της πόλης.

THEOFANEIA 11 copy

IMG 4068

IMG 4082

IMG 4111

IMG 4115

IMG 4116

IMG 4120

IMG 4134

IMG 4144

 


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.