Σύρου Δωρόθεος: " ... όσο η Εκκλησία πολεμάται τόσο αυτή γιγαντώνεται ..."

26 Ιουλ 2022 12:00

Στον περίβλεπτο Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στην περιοχή της Αληθινής, επί κτήματος ιδιοκτησίας σήμερα του Πλοιοκτήτου και Μεγάλου Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως και της Ελλάδος απάσης κ. Αθανασίου Μαρτίνου, πάλαι ποτέ Καθολικό διαλαμψάσης Ιεράς Μονής, όπου το 1901 φιλοξενήθηκε ο Άγιος Νεκτάριος, Επίσκοπος Πενταπόλεως υπό του τότε ιδιοκτήτου, αοιδίμου Μητροπολίτου Σύρου Μεθοδίου Παπαναστασοπούλου, τελέσθηκε απόψε ο εόρτιος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, συμπαραστατουμένου από τον Αρχιερατικό Επίτροπο και Εφημερίους της Σύρου, με την παρουσία του Σεβαστοκράτορος κ. Αθανασίου Μαρτίνου, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Ν. Λειβαδάρα, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Ερμούπολης κας Ανθής Χαλκιά, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Άνω Σύρου κ. Πέτρου Ραουζαίου, του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου κ. Αλέξ. Αθανασίου, των Περιφερειακών Συμβούλων κ. Μ. Δαδάου και κας Πάπιτση, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Κοσμά και Σκευοφύλακα,του Λιμενάρχη Σύρου κ. Ιω. Βαμβακούση, του Προέδρου Πρωτοδικών Σύρου, του Προέδρου του Συνδέσμου Συριανών κ. Δημ. Βαφία, της Προϊσταμένης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κας Ειρήνης Τσαβαλά, και μεγάλου πλήθους πιστών, μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι, οι οποίοι αδιαλείπτως προσήρχοντο να προσκυνήσουν την εφέστια εικόνα του Ναού, από ενωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄αναφέρθηκε στις χιλιάδες λαού, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την 200ή Επέτειο από του Οράματος της Οσίας Πελαγίας στην ιερά νήσο Τήνο, τονίζοντας και υπογραμμίζοντας ότι με την πάνδημη αυτή παρουσία του ο πιστός λαός έδειξε και απέδειξε την εμμονή του στις πατρώες του Γένους και της Εκκλησίας παραδόσεις!
Επεσήμανε δε ότι ο λαός μας ανέκαθεν πορεύεται και μεγαλουργεί με οράματα, όπως το 1821, το 1912-13, το 1940..
Και διεπίστωσε ότι η παρουσία τόσων πιστών στην Τήνο αλλά και σήμερα στην Αγία Παρασκευή της Σύρου, αποδεικνύει ότι όσο η Εκκλησία πολεμάται τόσο αυτή γιγαντώνεται, προσφέροντας σταθερά και διαχρονικά σημεία αναφοράς στον σύγχρονο αποπροσανατολισμένο άνθρωπο!
Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον παριστάμενο Μεγάθυμο Εθνικό Ευεργέτη, Προνοιάρχη και Σεβαστοκράτορα του Ιερού Ναού κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τις πολλαπλές ευεργεσίες του προς την Ιερά Μητρόπολη, ανεφέρθη με εγκάρδιους λόγους στην προσωπικότητα και το ήθος της μητρός του Αθηνάς και ευχήθηκε σε όλους να έχουν την ανδρεία και την υπομονή της Αγίας Παρασκευής.

IMG 0480

IMG 0493

IMG 0502

IMG 0522

IMG 0524

IMG 0569

IMG 0585

IMG 0596

IMG 0610


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.