Σύρου Δωρόθεος: "Η Μεταμόρφωση του Κυρίου να συνεισφέρει ώστε να μεταμορφώσουμε την κοινωνία προς το καλύτερο "

05 Αυγ 2022 23:02

Με λαμπρότητα και την παρουσία πολλών πιστών, Συρίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών, εντός και εκτός του Ναού, τελέσθηκε απόψε στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ανεγερθέντος το 1824 από τους Μικρασιάτες, Χίους και Ψαριανούς πρόσφυγες και πρώτους οικιστές της Ερμούπολης,

Μέγας Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β´, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικολάου Λειβαδάρα, του Αντιδημάρχου κ. Ν. Φωτεινιά, του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου κ. Αλέξ. Αθανασίου, του Εισαγγελέως Εφετών Αιγαίου, της Προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Ερμούπολης, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Άνω Σύρου, Δημοτικών Συμβούλων, Πολιτευτών, της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, της Προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών, του Προέδρου του Συνδέσμου Συριανών, των Στρατηγών της Ελληνικής Αστυνομίας και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Λιμενάρχη Σύρου και Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, του Υποδιοικητή της Ναυτικής Βάσεως, του Διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος και εκπροσώπων τοπικών φορέων και οργανώσεων.
Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, ευχήθηκε η Μεταμόρφωση του Κυρίου, που υποδηλώνει την προσωπική εσωτερική μεταμόρφωση όλων μας, να συνεισφέρει ώστε να μεταμορφώσουμε την κοινωνία προς το καλύτερο, τον τόπο μας προς το καλύτερο, ώστε να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο αύριο.
Αύριο το πρωί θα τελεσθεί στον ίδιο Ναό η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

IMG 2058

IMG 2082

IMG 2093

IMG 2109

IMG 2116

IMG 2139

IMG 2168

IMG 2228

IMG 2232

IMG 2251

 


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.