Στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγ. Κων/νου & Ελένης Ερμουπόλεως Σύρου

21 Μαϊος 2020 19:14

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην περιοχή "Πέτρα" της Ερμούπολης, που θεμελιώθηκε προ 100 ετών, το 1920, αποπερατώθηκε το 1922 και καθιερώθηκε ως Ενοριακός Ναός το 1932, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, με την παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Μάρκου Δαδάου, της Δημοτικής Συμβούλου κας Ειρήνης Δράκου, του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Χρ. Μιχαλόπουλου, του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαζαρέττων κ. Παρασκ. Ζαχαρία, και πιστών, οι οποίοι τήρησαν μετά προσοχής όλα τα υποδειχθέντα μέτρα προστασίας.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ Δωρόθεος Β΄, αφού υπεγράμμισε ότι η εορτή του Αγίου στον οποίο τιμάται ένας Ενοριακός Ναός είναι εορτή όλων των μελών της Ενορίας, καρδιά της οποίας αποτελεί ο Ναός, τόνισε ότι ο Μέγας Κωνσταντίνος είναι ο πρώτος πολιτικός στην ιστορία που κέρδισε μάχη με τη βοήθεια του αληθινού Θεού, ενώ οι προ αυτού στηρίζονταν σε θυσίες προς τα είδωλα και οιωνοσκοπίες, και προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του Αγίου Κωνσταντίνου, επικαλούμενοι τη βοήθεια του Θεού, για την υπέρβαση κάθε δυσκολίας στη ζωή τους και να είναι ευσταθείς και σταθεροί στην πίστη, όπως "ευστάθεια" και "σταθερότητα" ερμηνεύεται το όνομα του Αγίου, να μιμηθούν δε την Αγία Ελένη στην αναζήτησή Του, με τον ίδιο ζήλο, που έδειξε και εκείνη στην αναζήτηση των τόπων της ζωής και των παθών του Κυρίου, ανεγείροντας μοναδικά οικοδομήματα, αρκετά των οποίων σώζονται μέχρι σήμερα.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. αφιέρωσε στο Ναό νομίσματα της εποχής του Μεγάλου Κωνσταντίνου, με πιστοποιητικό γνησιότητος, τά οποία του προσέφερε Μυκόνιος ομογενής εξ Αμερικής κατά τα Θυρανοίξια Παρεκκλησίου του στη Μύκονο, και ευχαρίστησε τον Εφημέριο, Πρωτοπρ. Ευάγγελο Σίμο, και τους συνεργάτες του για την προετοιμασία της πανηγύρεως.

IMG 4753

IMG 4776

IMG 4839

IMG 4857

IMG 4875

IMG 4893

 

IMG 4902

IMG 4904


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.