Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Δρυοπίδος Κύθνου ο Σεβ. Μητρ. Σύρου κ. Δωρόθεος

01 Ιουλ 2022 14:54

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ιερούργησε σήμερα το πρωί στον κατάμεστο από τους ευσεβείς Δρυοπιδείς Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Δρυοπίδος Κὐθνου και με την παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων κ. Φιλ. Φόρτωμα, του Δημάρχου Κύθνου κ. Σταμ. Γαρδέρη, και του Αντιδημάρχου κ. Κωνστ. Φιλιππαίου.

Στο επί της σημερινής Αποστολικής Περικοπής κήρυγμά του, ο Σεβασμιὠτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στη μεγάλη αρετή της αγάπης, με την οποία οι Άγιοι αγκαλιάζουν τους πιστούς και περιβάλλουν τη ζωή τους, κυρίως όταν ευρίσκονται εν θλίψει και ασθενεία και τόνισε ότι η αγάπη, όταν ζυμώνεται με την πίστη, μπορεί να επιτελέσει θαύματα.
Απευθυνόμενος δε προς τους Δρυοπιδείς, τους προέτρεψε, καθώς ζουν σε μία μικρή νησιωτική κοινωνία, να έχουν αγάπη μεταξύ τους, να είναι μονοιασμένοι και να συνεργάζονται, χωρίς έριδες και διχοστασίες, για το κοινό καλό και την πρόοδο της Κύθνου.
Τἐλος, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ιδιαίτερα τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυοπιδέων, τα οποία και του προσέφεραν άνθη.

IMG 8060

 

IMG 8077

IMG 8207

IMG 8070


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.