Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σερίφου ο Σεβ. Μητρ. Σύρου κ. Δωρόθεος Β'

10 Ιουλ 2022 19:45

Με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Σερίφου και την παρουσία του Δημάρχου Σερίφου και πλήθους Σεριφίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κάτω Χώρας Σερίφου.

Στο κήρυγμά του, εξ αφορμής της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ομίλησε για την πίστη, την ταπείνωση και την μέριμνα, που πρέπει να έχουμε για όλους τους ανθρώπους αδιακρίτως, φέρων ως παράδειγμα τη μεριμνά του Εκατοντάρχου για τον ασθενούντα υπηρέτη του.
Ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Εφημερίους της Σερίφου για τη διακονία τους και ιδιαίτερα τον Εφημέριο του Ναού Αρχιμ. Δανιήλ για την φροντίδα του προς αγιογράφηση του Ναού, και ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους για το θέρος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' επεσκέφθη του Αρχαιολογικό Μουσείο Σερίφου, στο οποίο ξεναγήθηκε από την φύλακα κα Μαργαρίτα Ποτήρη και θαύμασε τα σπαράγματα από σήματα των Ελληνιστικών χρόνων.
Ακολούθως, πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών.
Προ δε της αναχωρήσεώς του για Ερμούπολη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' τέλεσε τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Αρχιερατικού Επιτρόπου Σερίφου, Πρωτοπρ. Ιακώβου Μητροφάνη.

IMG 8775

IMG 8795

IMG 8817

IMG 8824

IMG 8883

IMG 8906

IMG 8910

IMG 8914

IMG 8930


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.