Στο Μοναστηριακό Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄

12 Ιουλ 2022 17:56

Με τη συνευχητική συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, του Πρεσβυτέρου Γεωργίου Κουσαθανά και του ΠροΪσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, του ομωνύμου Δήμου των Αθηνών Πρωτοπρ. Ματθαίου Χάλαρη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στο εντός του Μοναστηριακού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου, με την παρουσία πλήθους πιστών.

Το θείο λόγο εκήρυξε παραστατικώτατα και διδακτικώτατα ο Πρωτοπρ. Ματθαίος Χάλαρης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέλυσε και τη σημασία των λόγων του τιμωμένου σήμερα Οσίου:
"Η Επιστήμη μορφώνει τον άνθρωπο, η αμαρτία τον παραμορφώνει και η Εκκλησία τον μεταμορφώνει" , καθώς και την προτροπή του η ζωή μας να χαρακτηρίζεται από δύο λέξεις "Για" και "Με" , να ζουμε, δηλαδή "Για το Χριστό-Με το Χριστό"!
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον εκλεκτό Ομιλητή, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής και τους παραστάντες πιστούς και ευχήθηκε σε όλους για το θέρος.

IMG 9244

IMG 9252

IMG 9254

IMG 9259a

IMG 9264

IMG 9267

IMG 9280

IMG 9290

IMG 9295

IMG 9315

IMG 9363


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.