Skip to main content

Ποιμαντική Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ στην Άνδρο

26 Μαρ 2022 08:34

Μετά την λαμπρά πανήγυρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην ιερά νήσο Τήνο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ έπλευσε στην Άνδρο και το απόγευμα τέλεσε την Γ’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, διαδοχικά, στους Ιερούς Ναούς Κοιμήσεως της Θεοτόκου Συνετίου και Αγίου Νικολάου Όρμου Κορθίου.

Στις ακολουθίες παρέστησαν ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρης, ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρης, οι διατελέσαντες Δήμαρχοι κ.κ. Δημ. Σουσούδης, Δημ. Γιαννίσης και Ιωσήφ Ψήτος, η Αντιδήμαρχος Γαυρίου, ο Αντιδήμαρχος Κορθίου, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μπατσίου και Γαυρίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Υπεύθυνη της Πολιτικής Προστασίας, Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων της Άνδρου και πολλοί πιστοί.
Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Συνετίου, τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ υπεδέχθη ο Εφημέριος Πρεσβ. Εμμ. Λιαπάκης, ο οποίος του προσέφερε Αρχιερατικό Εγκόλπιο για τα 20 χρόνια Ποιμαντορίας του και τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στην ανακαίνιση και συντήρηση των Παρεκκλησίων της Ενορίας.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τον Εφημέριο και τον αφιλοκερδώς διακονούντα το Αναλόγιο του Ναού, τ. Διευθυντή Εθνικής Τραπέζης, και συνεχάρη όλους τους Ενορίτες για την αγάπη και τη μέριμνά τους για τα Παρεκκλήσια, τα οποία συντηρούν τις μνήμες του παρελθόντος.
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Όρμου Κορθίου, τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ υπεδέχθη ο Εφημέριος, Αρχιμ. Αντώνιος Χορευτής και παιδιά με παραδοσιακές ενδυμασίες, ενώ οι παραδοσιακοί οργανοπαίχτες, κ.κ. Πανταζής Τέντες, Οδοντίατρος, και Γεώργιος Γιαννίσης απέδωσαν δυο παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια για την εικοσαετή επέτειο Αρχιερωσύνης του.
Και στους δύο Ναούς, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στο περιεχόμενο της σημερινής διπλής γιορτής, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της Επανάστασης του 1821, υπογραμμίζοντας ότι το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι η χαρά, το Ευαγγέλιο της σωτηρίας του ανθρώπου, η χαρούμενη είδηση, που μας δίνει τη δύναμη να αντιμετωπίζουμε και να υπερβαίνουμε τις δυσκολίες της ζωής!

IMG 2142

IMG 2147

IMG 2187

IMG 2218 copy

IMG 2234 copy

IMG 2245

IMG 2258

IMG 2324