Ποιμαντική επίσκεψη στην Άνδρο μετά από δίμηνο αποκλεισμό

20 Μαϊος 2020 15:20

Ύστερα από δίμηνο αποκλεισμό στη Σύρο, για την τήρηση των μέτρων για την πρόληψη από την πανδημία του κορωνοϊού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ πραγματοποίησε την πρώτη του εκτός των τειχὠν ποιμαντική και λειτουργική του έξοδο στην Άνδρο, κομίζωντας και το Άγιο Φως που έφτασε στη Σύρο τη Δευτέρα.

Εχθές επεσκέφθη τις Ιερές Μονές Ζωοδόχου Πηγής, στις Μοναχές της οποίας ευχήθηκε, και Παναχράντου και Αγίου Νικολάου, ευχηθείς στους Ηγουμένους και τις Μοναστικές τους Αδελφότητες.

Σήμερα, στο Καθολικό της Ιεράς Μονης του Αγίου Νικολάου, ιερούργησε, επί τη αναμνήσει της ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου, τμήμα των οποίων φυλάσσεται στην Ιερά Μονή από της συστάσεώς της.

Ήδη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ έχει ξεκινήσει την επιστροφή στην Ερμούπολη μέσω Μυκόνου.

 


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.