Πανδήμως οι Μυκόνιοι τιμούν τον Προστάτη τους Άγιο Αρτέμιο και τον Άγιο Γεράσιμο

20 Οκτ 2022 12:34

Στον Ιερό, πάλαι πότε Μητροπολιτικό, Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, στη Χώρα της Μυκόνου τελέσθηκε απόψε Δισαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του
Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, συγχοροστατούντος αυτώ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, με την συμμετοχή Εφημερίων της νήσου και την παρουσία πλήθους πιστών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κων. Κουκάς, ο Διοικητής του Α.Τ. Μυκόνου και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Το θείο λόγο εκήρυξε πνευματικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος, ο οποίος, αφου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' για την πρόσκληση και τη φιλοξενία του στη Μύκονο, ένα νησί το οποίο διακρίνεται ταυτόχρονα για τον πολιτισμό του και για το Χριστιανικό του χαρακτήρα, αναφέρθηκε στη ζωή και στο μαρτύριο του Αγ. Αρτεμίου, τονίζοντας ιδιαίτερα την πίστη του στο Θεό, η οποία εξεδηλώνετο με την αγάπη προς το Θεό και το συνάνθρωπο.
Υπογράμμισε δε ότι ο Άγιος Αρτέμιος επισφράγισε τη θυσιαστική ζωή του με το μαρτύριο, κατακτώντας έτσι την ουράνιο Βασιλεία, και κάλεσε τους Μυκονίους να έχουν τον Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο παράδειγμα πίστεως και υπόδειγμα ζωής!
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. ΒασιλείουΤζανιδάκη, και του Εφημερίου του Ναού Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη και με την παρουσία του Βουλευτού και διατελέσαντος Υπουργού κ. Ιω. Βρούτση, της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του Αντιδημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων Μυκόνου, των διατελεσάντων Δημάρχων κ. Χρ. Βερώνη και κας Ειρήνης Γρυπάρη, του Προέδρου της «Μυκονιάτικης Αλληλεγγύης» κ. Αντ. Κουσαθανά πολλών πιστών, εντός και εκτός του Ναού.
Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε στα πολλά και πολλαπλά φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας, που κυριαρχούν στην κοινωνική ζωή της Πατρίδος μας, και μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν, προβάλλοντας ως τρόπο υπέρβασης των πολλών αδιεξόδων της κοινωνίας μας το παράδειγμα του Αγίου Γερασίμου, με την ασκητική και γεμάτη πίστη και ταπείνωση ζωή του, και κάλεσε τους πιστούς να γαλουχούν τα παιδιά τους με τη διδασκαλία του Ευαγγελίου.
Αύριο το πρωί, θα τελεστεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρτεμίου.
Σημειώνεται ότι η μνήμη των Αγίου Αρτεμίου και Γερασίμου τιμήθηκε και στην Άνω Μερά.
Οι Σεβασμιώτατοι το πρωί, μετα την άφιξή τους στη Μύκονο, επισκέφθηκαν προσκυνηματικώς την Ιερά Μονή Θεοτόκου Τουρλιανής, στην οποία τους ξενάγησε και φιλοξένησε ο δραστήριος Ηγούμενος Αρχιμ. Αλέξιος Παπαδόπουλος.

IMG 4995

IMG 5013

IMG 5025

IMG 5026

IMG 5027

IMG 5034

 IMG 5054

IMG 5061

IMG 5067

IMG 5084

IMG 5095a

IMG 5095p

IMG 5110

IMG 5132

IMG 5199

 


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.