Ο Σεβ. Μητρ. Σύρου κ. Δωρόθεος στην Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου Μετεώρων

27 Δεκ 2019 22:18

Με την συνευχητική παρουσία του προσκαλέσαντος αυτόν Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, τη συμμετοχή Μετεωριτών Πατέρων και Εφημερίων από την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Ματεώρων, την ψαλμωδία του καλλικέλαδου χορού των Μοναζουσών και την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων, του Δημάρχου Καλαμπάκας, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών του Στρατού και των Σωμάτων Ασφγαλείας, και μεγάλου πλήθους πιστών, που είχαν κατακλύσει το εσωτερικό και τους αύλιους χώρους της Μονής, μεταξύ των οποίων και πολλοί Κυκλαδίτες, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί εντός της κατανυκτικής ατμόσφαιρας του Καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου Μετεώρων, επί τη ετησία μνήμη του Πρωτομάρτυρος.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στο φωτεινό πρόσωπο του Αγίου Στεφάνου, τονίζοντας ότι η κοινωνία μας έχει ανάγκη από τέτοια φωτεινά πρόσωπα, που στρέφουν το βλέμμα τους στο Θεό και βλέπουν ανεωγμένους τους ουρανούς και θεώνται τη δόξα Του και αντιμετωπίζουν με μακροθυμία και μεγαθυμία ακόμα και τους λιθοβολούντες αυτούς, διότι γνωρίζουν ότι ανάμεσά τους μπορεί να κρύβονται ψυχές που οδεύουν προς Δαμασκό.
Τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο για την πρόσκλησή του και την Ηγουμένη Χριστονύμφη και τις Αδελφές της Μονής για τη φιλοξενία τους.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρετέθη Μοναστηριακή δοχή και ακολούθησε ξενάγηση του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ στο κτιριακό συγκρότημα της Μονής και στο υπό συντήρηση παλαιό Καθολικό της.

IMG 2601

IMG 2632

IMG 2719

IMG 2908

IMG 2953

 


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.