Skip to main content

Ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μοσχάτου υπεδέχθη την Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος

13 Μάι 2022 22:11

Με την άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄ και κατόπιν σχετικού αιτήματος, η Ενορία της Μεταμορφώσεως του Κυρίου Μοσχάτου υπεδέχθη απόψε την Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος, από την ομώνυμη πολυαιώνια Μονή της Άνδρου, κομισθείσα διά χειρών του Ηγουμένου αυτής Αρχιμ. Ευδόκιμου, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Άνδρου, κ. Δωροθέου Β΄.
Στην υποδοχή του ιερού Λειψάνου συμμετείχαν οι Εφημέριοι του Ναού και άλλων Ενοριών της Αθήνας, ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Μοσχάτου, Εκπρόσωποι των Κομμάτων ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πλήθος πιστών.

Μετά την τελετή υποδοχής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος, ετελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός, κατά τον οποίο το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄.
Αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανεφέρθη στην παρουσία του ιερού Λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος, ενός Ανάργυρου και Θαυματουργού Ιατρού, ανάμεσα στους πιστούς του Μοσχάτου, σε μια εποχή εξάρσεως ασθενειών.
Υπογράμμισε ότι ο Άγιος Παντελεήμων έρχεται να μας καλέσει να ακολουθήσουμε τον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων μας, Ιησού Χριστό, ο Οποίος προσέλαβε στο Σώμα Του επί του Σταυρού τα στίγματα των ασθενειών μας και με την Ανάστασή Του μας άνοιξε το δρόμο προς τον Ουρανό.
Κάλεσε δε τους πιστούς να ευχαριστήσουν το Θεό για τη μεγάλη αυτή ευλογία να φιλοξενούν, με την επίνευση και ευλογια του Μακαριωτάτου, στο Ναό και την καρδιά τους την χαριτόβρυτο και θαυματουργή Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος.
Ανεφέρθη, ωσαύτως, στην υπερεξηκονταετή ευδόκιμο και καρποβριθή διακονία και προσφορά του Ηγουμένου, Αρχιμ. Ευδοκίμου, στην Ιερά Μονή, για την πολυαιώνια, από τον 9ο αιώνα, ιστορία της οποίας ομίλησε συνοπτικά και ευχαρίστησε τους Εφημερίους του Ναού και τον επί σειράν ετών διατελέσαντα Εφημέριό του π. Νικόλαο Κατσαφαρόπουλο, για την υποδοχή τους.

IMG 0239

IMG 0241

IMG 0245

IMG 0250

IMG 0261

IMG 0275

IMG 0287

IMG 0293

IMG 0344