Ο Εσπερινός της αποδόσεως των Θεοφανείων στο Γαύριο Άνδρου

13 Ιαν 2020 18:03

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε απόψε τον  Εσπερινό της αποδόσεως των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Γαυρίου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της περιοχής Μπατσίου – Γαυρίου και την παρουσία της Αντιδημάρχου Γαυρίου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Άνω Γαυρίου, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μπατσίου, Δημοτικών Συμβούλων, των Προϊσταμένων της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άνδρου, των μελών του χορευτικού ομίλου «Υδρούσα», πολλών πιστών και πλήθους παιδιών, κάθε ηλικίας, που τραγούδησαν με παραδοσιακά όργανα τα Κάλαντα.

Στον χαιρετισμό του προς τους συναχθέντες πιστούς, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην αξία του ανθρώπινου προσώπου και στην αναγνώριση από τον άνθρωπο της αξίας που του προσέδωσε ο Θεός διά της Ενσαρκώσεώς Του και στο χρέος του να διατηρήσει τη χαρισματική μοναδικότητα, με την οποία τον προίκισε ο Θεός και η οποία τον αναδεικνύει κορωνίδα της κτίσεως και της Δημιουργίας.
Τέλος, ευχήθηκε σε όλους, για το νέο έτος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού Αρχιμ. Καλλίνικο Τσούση για τη διακονία του και τον ευτρεπισμό της Εκδηλώσεως, διένειμε σε όλους δώρα και ευλογίες και ευχαρίστησε τους ευγενείς και πολιτισμένους, όπως τους χαρακτήρισε, κατοίκους του Γαυρίου για την υποδοχή και την ξενία, που προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητο, ο οποίος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και τον Αγιασμό των Υδάτων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Γαυρίου.

IMG 4952

IMG 4957

IMG 4970

IMG 4984

IMG 5004

IMG 5011

IMG 5036


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.