Ηλιόεσσα και Ανεμόεσσα η Μύκονος τίμησε τον Προστάτη της Άγιο Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο

21 Οκτ 2022 08:32

Στον Ιερό Nαό του Αγίου Αρτεμίου, στη Χώρα της Μυκόνου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, συνιερούργησαν σήμερα το πρωί οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και Σύρου & Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β’ ,περιστοιχούμενοι από τους Εφημερίους της Μυκόνου και της συνοδείας τους, με την παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιω. Βρούτση, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητού της 6ης ΜΣΕΠ, του Λιμενάρχη Μυκόνου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Αεροδρομίου Μυκόνου, Αξιωματικών του Πεζικού, της Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος, μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΜΑΝΤΩ», αντιπροσωπείας μαθητών όλων των Εκπαιδευτηρίων της Μυκόνου, με τις σημαίες τους και πλήθους Μυκονίων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ για την πρόσκληση και τη φιλοξενία του, υπογράμμισε ότι η σημερινή εορτή του Αγίου Αρτεμίου, μας προσφέρει τρία διδάγματα:
Πρώτον: οι άγιοι είναι ιστορικά πρόσωπα, που έζησαν σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, γεγονός που αποδεικνύει ότι η άκτιστος χάρις του Κυρίου εισήλθε στον κόσμο και τον εξαγίασε.
Δεύτερον: οι άγιοι είναι καρποί της Εκκλησίας, η οποία αποτελεί φυτώριο και εργαστήριο αγιότητος, στη μεγάλη οικογένεια της οποίας ανήκουμε, αποτελώντας μέλη του Σώματος της, με κεφαλή τον Ιησού Χριστό, διά του Οποίου όλοι σωζόμεθα.
Τρίτον: την ανάγκη αναψηλαφήσεως του ομολογιακού φρονήματος, την ομολογία, δηλαδή, της πίστεώς μας με θυσιαστική αγάπη προς το Θεό και τον συνάνθρωπο, όπως την επέδειξε, μέχρι μαρτυρίου, ο σήμερα τιμώμενος Ἀγιος Αρτέμιος, καθώς η φιλοθεῒα συνεπάγεται τἠν φιλανθρωπία.
Τόνισε δε ότι η πανθομολογούμενη και πολλαπλώς διαπιστούμενη κοινωνική σήψη αποτελεί συνέπεια της απομάκρυνσης του ανθρώπου από το Θεό, καθώς, όπως ἐχει αποδειχθεί, χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται, και συνέστησε την επιστροφή της κοινωνίας προς το Θεό, ως βασική προϋπόθεση της αντιμετώπισης καταστάσεων και συμπεριφορών, που τη στιγματίζουν.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σερρών κ. Θεολόγο και Καλαβρύτων κ.Ιερώνυμο για την λαμπρύνασα την ιερά πανήγυρι λειτουργική παρουσία τους και, υπό τις επευφημίες των παρισταμένων, απένειμε το Μετάλιο της Ιεράς Μητροπόλεως στα Σωματεία Λεμβούχων Πλατύ Γιαλού Μυκόνου και Τούρλου, Μυκόνου και Δήλου, επαινέσας ιδιαιτέρως το έργο των καβοδετών.
Στη συνέχεια, τελέσθηκε δοξολογία επί τη εορτή της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ απηύθυνε τις ευχές του προς τον Ταξίαρχο, τους Διοικητές και τα Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, που υπηρετούν στα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως και, δι’ αυτών προς τον Ενδοξότατο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επηκολούθησε λιτάνευση της Αγίας Εικόνος και λειψάνου του Αγίου Αρτεμίου, κατά την επιστροφή της τελέσθηκε Τρισάγιο επί της προτομής του αοιδίμου Μητροπολίτου Χριστουπόλεως Πέτρου (Δακτυλίδη) του Μυκονίου.
Οι εκδηλώσεις επελέγησαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, υπό τις ζητωκραυγές του πλήθους των συλλιτανευόντων Μυκονίων πιστών.

IMG 5275

IMG 5314

IMG 5347

IMG 5429

IMG 5436

IMG 5580

IMG 5596

IMG 5613

IMG 5643

IMG 5700

IMG 5705

IMG 5730

IMG 5771

IMG 5784

IMG 5809


ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.