Η Πρώτη Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος της Θεοτόκου στην Ερμούπολη

02 Αυγ 2022 07:45

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' προεξήρχε απόψε της Ακολουθίας του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο, που τελέσθηκε στον ιστορικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου των Ψαριανών στην Ερμούπολη, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και την παρουσία πολλών πιστών Σύριων και παραθεριστών.

Στη σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' προέτρεψε τους πιστούς να προσεύχονται για την Ειρήνη του κόσμου, για την εξάλειψη της φτώχειας και της δυστυχίας και για την επικράτηση της αδελφοσύνης ανάμεσα στους ανθρώπους.
Επ' ευκαιρία δε της συντηρήσεως της εφεστιου Εικόνος του Ναού, ιστορημένης το 1851, εμνήσθη των εκατοντάδων πιστών οι οποίοι στο διάστημα των 171 ετών κατέθεσαν σ’ αυτήν τα δάκρυα της ικεσιας ή της ευγνωμοσύνης τους!
Τέλος, ευχήθηκε στους παραστάντες πιστούς καλό μήνα και να εορτάσουν με υγεία τον Δεκαπενταύγουστο.

IMG 1828

IMG 1831

IMG 1839

IMG 1846

IMG 1848

IMG 1871

IMG 1887


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.