Ι.Μ. Σύρου: Ο πιστός λαός αυλίζεται και πάλι στον Oίκο του Πατρός

17 Μαϊος 2020 14:36

Συγκινητική υπήρξε σήμερα η παρουσία των πιστών στους Ιερούς Ναούς, ύστερα από ένα δίμηνο αποκλεισμού τους από τη Λατρευτική και Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, λόγω των ληφθέντων μέτρων περιορισμού της πανδημίας, οι οποίοι άκουσαν χαρούμενοι και ομοθυμαδόν συνέψαλαν το «Χριστός Ανέστη» και προσκύνησαν την εικόνα της Αναστάσης, 29 ημέρες μετά την εορτή του Πάσχα, τηρώντας πάντα τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´, με εμφανή τη συγκίνηση και την πνευματική αγαλλίαση, ιερούργησε σήμερα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, επιλεγομένη "των Ψαριανών", με την παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικολάου Λειβαδάρα, του Προέδρου του Πρωτοδικείου Σύρου κ. Κωνσταντίνου Πασιαλή και πολλών πιστών, και ιδιαίτερα μικρών παιδιών, που παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία και προσήλθαν στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, τηρώντας με προσοχή τις αποστάσεις, γεγονός που ανάγκασε πολλούς να παραμείνουν στον αύλειο χώρο του Ναού.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , αφού εξέφρασε τη χαρά της Εκκλησίας και την προσωπική του για την επιστροφή των πιστών στους Ιερούς Ναούς, τονίζοντας ότι και ο Κύριος σήμερα χαίρει με το γεγονός αυτό, αναφέρθηκε στο συμβολισμό της σημερινής Κυριακής της Σαμαρείτιδος, κατά την οποία ο Κύριος, με την Ανάσταση Του, συνέδεσε τα παρελθόντα με τα παρόντα και έδωσε προοπτική και ελπίδα στα μέλλοντα.
Τόνισε ότι ο Κύριος συνδιαλέγεται και αποκαλύπτει την παρουσία του Θεού σε μια αμαρτωλή εκπρόσωπο της ανθρωπότητας, ότι δηλαδή ο Θεός είναι Πνεύμα και κοινός Πατέρας όλων των ανθρώπων, οι ο οποίοι έτσι γίνονται μεταξύ τους αδελφοί, και μετατραπεί το σκοτάδι της Σαμαρείτιδος σε φως, αναδεικνύοντας την ίδια σε φωτεινή μορφή, την Αγία Φωτεινή και αποδεικνύοντας ότι ο καθένας μας, όσο αμαρτωλός και να είναι, μπορεί να επανέλθει στο φως του Χριστού, αρκεί να έχουμε πίστη και ελπίδα σ’ Αυτόν, που πάντα μας περιμένει στην αγκαλιά Του.
Τέλος, αφού ευχήθηκε να υποχωρήσει γρήγορα η πανδημία, η οποία απέδειξε την αδυναμία του σύγχρονου ανθρώπου, που με την τεχνολογία του έχτισε ένα νέο Πύργο της Βαβέλ, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και, μαζί με το αντίδωρο, τους διένειμε, ως ευλογία, αναμνηστική εικόνα της Αναστάσεως με πασχάλιες ευχές. 

IMG 4199

IMG 4203

IMG 4228

IMG 4317


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.