Skip to main content

Ι.Μ. Σύρου: Δοξολογική δέηση για την επίσημη μεταβίβαση των Ναυπηγείων του «ΝΕΩΡΙΟΥ»

05 Δεκ 2019 13:35

Με την παρουσία χιλιάδων λαού, του Επισκόπου των ΡΚαθολικών Σύρου, κ. Πέτρου Στεφάνου, των Υπουργών Ανάπτυξης, Εργασίας και Αθλητισμού, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, κ. Γιάννη Βρούτση και κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νίκου Παπαθανάση των Βουλευτών Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού και κ. Φίλιππου Φόρτωμα και κ. Νίκου Συρμαλένιου, του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικολαου Λειβαδάρα, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γ. Λεονταρίτη, του διατελέσαντος Δημάρχου κ. Γ. Μαραγκού, Εκπροσώπων του Ενδοξοτάτου Αρχηγού του ΓΕΝ, του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλειας και παραγωγικών φορέων της Σύρου και εργαζομένων του Νεωρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε σήμερα το μεσημέρι δοξολογική δέηση για την επίσημη μεταβίβαση των Ναυπηγείων του «ΝΕΩΡΙΟΥ» στην «ΟΝΕΧ ΑΕ».

Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανέφερε τα Δελφικά παραγγέλματα «Ομόνοιαν δίωκε», «Ομόνοιαν άσκει» και «Έριν φεύγε», τα οποία όπως είπε ενστερνίστηκαν ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Νεωρίου κ. Αντ. Χατζαντώνης και οι εργαζόμενοι και όλοι στήριξαν τις προσπάθειες επαναλειτουργίας του ναυπηγείου.

Συνεχάρη, επίσης, τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη για την τόλμη και αποφασιστικότητά του, που αποτελούν, όπως είπε, χαρακτηριστικά ικανού πολιτικού, και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΟΝΕΧ ΑΕ» κ. Πάνο Ξενοκώστα, τον οποίο, όπως υπογράμμισε τιμά, σέβεται και ευχαριστεί!

Τον τιμά, διότι είναι ικανός επαγγελματίας και άριστος οικογενειάρχης, με αγάπη στην Εκκλησία και τις δύο πατρίδες του, την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, τον σέβεται διότι είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει και τον τιμά, διότι ήρθε από την Αμερική για να προσφέρει όραμα και ελπίδα στη Σύρο, ώστε να μην επιστρέψουν τα μαύρα Χριστούγεννα του 2017, που οι γονείς αδυνατούσαν να πάρουν και το πιο μικρό δώρο στα παιδιά τους, που έβλεπαν με παράπονο τις φωτισμένες βιτρίνες.

Και προσέθεσε: «Στην είσοδο είδα, και πολύ σωστά, τρεις σημαίες, της Ελλάδος, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως η μεγαλύτερη εγγύηση είναι τα χέρια, η καρδιά, η εργατικότητα και η υπευθυνότητα των εργαζομένων».

Στη συνέχεια ομίλησαν ο Πρέσβυς της Αμερικής, ο οποίος υπογράμμισε τα οφέλη που θα προκύψουν για την τοπική κοινωνία, ο κ. Πάνος Ξενοκώστας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αίσια έκβαση των προσπαθειών του και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για τη στήριξή του, χαρακτηρίζοντάς τον «πνευματικό πατέρα του Νεωρίου», ο Σεβ. κ. Πέτρος Στέφανου, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες της Επιχειρήσεως, ο Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι υπήρξε «βιομηχανική συνέχεια» αφού το αναπτυξιακό εγχείρημα της ONEX ξεκίνησε την περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης και ολοκληρώθηκε με την σημερινή, ο Υπουργός Εργασίας κ. Ιω. Βρούτσης, ο οποίος υπογράμμισε ότι ενώ πάντα το Υπουργείο του γίνεται στόχος διαμαρτυριών και διαδηλώσεων, τώρα είναι δέκτης ευχαριστιών, και ο Πρόεδρος των εργαζομένων κ. Αντ. Χατζαντώνης, ο οποίος ευχαρίστησε όσους Εφοπλιστές εμπιστεύονται το Ναυπηγείο και τους διαβεβαίωσε για την άριστη δουλειά των εργαζομένων.

Τέλος, κόπηκε συμβολικά η κορδέλα των εγκαινίων, υπό τους ήχους των συριγμών από τα επισκευαζόμενα πλοία και τα χειροκροτήματα των παρισταμένων.

IMG 8825

IMG 8827

IMG 8848

IMG 8856

IMG 8931