Η Εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Σίκινο

15 Σεπ 2022 07:18

Προερχόμενος από τη Φολέγανδρο, ο Σεβασμώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού-Παντανάσσης Σικίνου, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους της νήσου, Πρωτοπρεσβυτέρους Σπυρίδωνα Βουρλάκο και Θεόδωρο Αρσενικό, με την παρουσία του Δημάρχου Σικίνου κ. Βασ. Μαράκη, του Αντιδημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων, της Ηγουμενευούσης της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Μοναχής Δωροθέας, της Προϊσταμένης της Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κας Εἰρήνης Τσαβαλά, των Διευθυντών, Εκπαιδευτικών και όλων των Μαθητών και Μαθητριών των Σχολείων κάθε εκπαιδευτικής Βαθμίδας του νησιού και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην ομιλία του, απευθύνθηκε κατά πρώτον στους Μαθητές, διηγούμενος προς αυτούς διδακτικές ιστορίες και ευχόμενος για το αρξάμενο σχολικό έτος, και ακολούθως ανεφέρθη στους μεγαλυτέρους για το γεγονός της Υψὠσεως του Τιμίου Σταυρού, εξηγώντας και τονίζοντας πώς ο Σταυρός δίνει ελπίδα στη ζωή μας με την προοπτική της Αναστάσεως.
Ομίλησε, επίσης, και για τη σημερινή εκατοστή Επέτειο από τη Μικρασιατική Καταστροφή, υπογραμμίζοντας ότι ο διχασμός και η διχόνοια οδηγούν σε Εθνικές ήττες και καταστροφές, ενώ η ομόνοια και η ομοψυχία νικά τους Πέρσες στη Σαλαμίνα και αποτινάσσει σκλαβιά 400 χρόνων!
Τέλος, ευχήθηκε σε όλους για το αρξάμενο φθινόπωρο και διένειμε σε όλους τους μαθητές της Σικίνου, όπως εχθές της Φολεγάνδρου, τσάντες με Σχολικό υλικό, που είχαν προσφερθεί από ικανού χρόνου στην Ιερά Μητρόπολη από την Μ.Κ.Ο. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" .

IMG 9167

IMG 9188

IMG 9194

IMG 9206

IMG 9208

IMG 9238

IMG 9247

IMG 9257


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.