Η ενιαύσια μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου τιμήθηκε σήμερα στην Ερμούπολη

26 Οκτ 2022 13:21

Στον παρά θιν' αλός, κατέναντι της ιεράς νήσου Τήνου, Βυζαντινοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, τον οποίο οι Ερμουπολίτες ανήγειραν το 1936, πρωτοστατούντος του μακαριστού Μητροπολίτου Σύρου Φιλαρέτου, επί του τόπου, στον οποίο ευρέθη η θαυματουργός εικόνα του Θεσσαλονικέως μάρτυρος, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, με τη λειτουργική συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων κ. Φιλίππου Φόρτωμα, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημ. Κοσμά, του Εισαγγελέως Εφετών Σύρου, του Προέδρου του Συνδέσμου Συριανών και πόλλών πιστών.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώατος κ. Δωρόθεος Β΄ , εξ αφορμής της ετυμολογικής προέλευσης του ονόματος Δημήτριος, το οποίο είναι αρσενικό του Δήμητρα, που με τη σειρά του προέρχεται από το Δη (δωρικό τύπο του Γη) και το μήτηρ, σημαίνει, δηλαδή, μητέρα γη, ανεφέρθη στη σημασία του φυσικού περιβάλλοντος για τον άνθρωπο και τη ζωή του, τόνισε το χρέος όλων να προστατεύουν την φύση από την μόλυνση και την υπερεκμετάλλευση, υπογραμμίζοντας την ευθύνη του ανθρώπου έναντι του Θεού, ο Οποίος τον κατέστησε διαχειριστή και όχι κατακτητή του φυσικού περιβάλλοντος.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, επηκολούθησε μικρά λιτάνευση της ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίου πέριξ του Ιερού Ναού και ανάπεμψη επιμνημοσύνου δεήσεως επί του παρακειμένου τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου Σύρου Φιλαρέτου.

IMG 7375

IMG 7376

IMG 7378

IMG 7393

IMG 7431

IMG 7454

IMG 7473

IMG 7502

IMG 7600

IMG 7621

IMG 7642

IMG 7643

IMG 7661

IMG 7663


ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.