Η Άνδρος τίμησε την ιερά μνήμη του Αγίου Φιλίππου

14 Νοε 2022 18:28

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Φιλίππου στην παραθαλάσσια περιοχή του Μπατσίου της Άνδρου ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ με τη συλλειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου, Αρχιμ. Ευδοκίμου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου και Εφημερίων της Άνδρου,και την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κ.κ. Ιω. Βρούτση και Φιλ. Φόρτωμα, του Επάρχου Άνδρου, του Δημάρχου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων Άνδρου, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, του Διοικητού και Αξιωματικὠν της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου, του Διευθυντή του Περιφερειακού Κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άνδρου, του Λιμενάρχη Άνδρου και Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, του Διευθυντή, Εκπαιδευτικών και Μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Μπατσίου, και πλείστων πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ απηύθυνε προς το εκκλησίασμα λόγους Κατηχητικού περιεχομένου και ευχήθηκε για το αρξάμενο Σαρανταήμερο των Χριστουγέννων, ενώ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Νικόλαο Ζαχαρώδη, για τη μέριμνά του προς τον Ιερό Ναό και την προετοιμασία της πανηγύρεως, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους και όλους τους παρισταμένους για τη συμμετοχή τους, ιδιαιτέρως δε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς Εικόνος του Αγίου Φιλίππου προς τον λιμένα Μπατσίου, στον προβλήτα του οποίου ανεπέμφθη δέηση και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.
Χθές, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη στο πανηγυρίζον ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου, στην απομακρυσμένη περιοχή της Δυτικής Άνδρου Αμμόλοχο, στον Κάβο Ντόρο, και ευχήθηκε στον κτήτορά του παλαίμαχο πλοίαρχο, καπετάν Κωνσταντίνο Τζώρτζη, τον Υδραίο.

IMG 1089

IMG 1095

IMG 1135

IMG 1138

IMG 1247

IMG 1263

IMG 1291

IMG 1304

IMG 1311

IMG 1320

IMG 1327

IMG 1329


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.