Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Θωμά, στο Μαράθι Μυκόνου

30 Απρ 2022 21:20

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου και Δήλου, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, τέλεσε, κατά το από ετών επικράτησαν έθος, τον Εσπερινό της Κυριακής «του Θωμά» στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο στην περιοχή Μαράθι της Μυκόνου.

Κηρύσσων τον θείο λόγο προς τους συναχθέντες πιστούς, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανεφέρθη στο γεγονός της ψηλαφίσεως του Αποστόλου Θωμά, τονίζοντας ότι ο Χριστός μας αξιώνει όχι απλά να ψηλαφούμε το Σώμα Του, όπως ο Απόστολος Θωμάς, αλλά να κοινωνούμε του Τιμίου Σώματος και Αίματός Του, και, όπως ο Απόστολος, να αναφωνούμε «ο Κύριός μου και ο Θεός μου» και αυτό με τη ζωή μας να κηρύττουμε στον κόσμο.
Ευχαρίστησε, τέλος, την ιδιοκτήτρια του Παρεκκλησίου και την οικογένειά της και απηύθυνε σε όλους τις Πασχάλιες ευχές του.

IMG 9368

IMG 9381

IMG 9386

IMG 9412

IMG 9435

IMG 9479

 


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.