Skip to main content

Ι.Μ. Λαρίσης: Με λαμπρότητα τιμήθηκε ο στύλος της Ορθοδοξίας Άγιος Αθανάσιος

18 Ιαν 2020 18:33

Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ζαππείου, του Δήμου Κιλελέρ, χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό (17/1/2020) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης, στο κήρυγμα του, σχολίασε τα παλαιοδιαθηκικά αναγνώσματα της εορτής, σταθείς ιδιαίτερα ότι οφείλουμε ως ορθόδοξοι Χριστιανοί να μην στηριζόμασθε στο κάθε πρόσωπο που ισχυρίζεται κάτι για κάποιον ή προτάσσει θέσεις για κάποιο ζήτημα αλλά να διασταυρώνουμε τους ισχυρισμούς του κατά πόσο είναι αληθείς, παραλληλίζοντας την στάση του Μεγάλου Αθανασίου έναντι του Αρείου.

Προ της απολύσεως ευχήθηκε στους Άρχοντες του τόπου και σε όλους τους πιστούς της ενορίας να έχουν την ευλογία τόσο του Αγίου Αθανασίου, όσο και του Αγίου Κυρίλλου στη ζωή τους.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λαρίσης λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ανήμερα της εορτής των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας.

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης στο κήρυγμα του, αρχικά, τόνισε ότι η συνέργεια Θεού και ανθρώπων «κατασκευάζει» Αγίους, με λαμπρό παράδειγμα τον χθες εορταζόμενο Άγιο Αντώνιο και τον σήμερα εορτάζοντα Άγιο Αθανάσιο, δύο Αγίους που συνδέθηκαν μεταξύ τους με την πνευματική πατρότητα, καθώς ο Μέγας Αντώνιος ήταν ο πνευματικός Πατέρας του Μεγάλου Αθανασίου.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος στάθηκε ιδιαίτερα στο σεβασμό που οφείλουν να έχουν μεταξύ τους ο εξομολόγος με τον εξομολογούμενο αλλά κυρίως τις προοπτικές με τις οποίες οι άνθρωποι πλησιάζουν τον εκάστοτε πνευματικό, ενώ ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς να ακολουθούν και να προσπαθούν να μιμηθούν τις ζωές των Αγίων, διότι ο Θεός πάντοτε ενεργώντας δια ανθρώπων, κατοχυρώνει και αναδεικνύει την Αλήθεια στην κάθε εποχή ως το μόνο σωτήριο μέσο στους ανθρώπους.

esp AgAthanasiou Zappeio 2012 2

esp AgAthanasiou Zappeio 2012 3

esp AgAthanasiou Zappeio 2012 4

esp AgAthanasiou Zappeio 2012 10

AgAthanasiou 2020 1

AgAthanasiou 2020 7

AgAthanasiou 2020 4


Διαβάστε επίσης