Skip to main content

Ι.Μ. Λαρίσης: Η εορτή του Αγίου Ιγνατίου και το Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Ιγνατίου

20 Δεκ 2019 18:39

Η αγία μας Εκκλησία εορτάζει σήμερα την μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου, Επισκόπου Αντιοχείας. Λέγεται «Θεοφόρος» ο Επίσκοπος αυτός, επειδή, κατά την παράδοση, αυτό ήταν το παιδί εκείνο που διαβάζουμε στα Ευαγγέλια ότι το πήρε ο Χριστός και το έστησε στο μέσον των μαθητών του και είπε: «Εάν δεν στραφείτε να γίνετε σαν τα παιδιά, δεν θα εισέλθετε στην Βασιλεία των Ουρανών».

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθως το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Ιγνατίου.

Στο κήρυγμα του, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε πρωτίστως στο νόημα της εορτής των Χριστουγέννων, καθώς και στο μαρτύριο του Αγίου Ιγνατίου και στις επιστολές που συνέγραψε με τα πλούσια θεολογικά διδάγματα. Κατόπιν, μίλησε για τον μακαριστό προκάτοχο του, ο οποίος αυτή την ημέρα εόρταζε τα ονομαστήρια του, εξαίροντας το ήθος και την πνευματικότητα του, ενώ ευχήθηκε και στον εορτάζοντα Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως π. Ιγνάτιο Μουρτζανό να ομοιάσει του Αγίου του.

AgIgnatiou 2019 5

AgIgnatiou 2019 6

AgIgnatiou 2019 1 1

 

 


Διαβάστε επίσης