top line
logo

Δραστηριότητες του Σεβ. Μητρ. Λαρίσης κ. Ιερωνύμου

Ιερατική Σύναξη στο Μελισσοχώρι

Ιερατική σύναξη, για τον μήνα Φεβρουάριο, συνεκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Μελισσοχωρίου. 

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης, παίρνοντας αφορμή από την Επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς τον Τιμόθεον, μίλησε περί νηστείας και πνευματικής πατρότητας, τονίζοντας ότι πορευόμασθε στην περίοδο της Αγίας Τεσσαρακοστής με αγαπητική διάθεση ευχαριστίας, ουσιαστική-προσευχητική σχέση με τον Θεό, ελεημοσύνη, περιορισμό της τροφής, καθαρότητα της καρδιάς μας, μετάνοια και εξομολόγηση.

Ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος, ενώ ο Σεβασμιώτατος, προ του τέλους, ενημέρωσε τους κληρικούς για θέματα ποιμαντικά και διοικητικά της Μητροπόλεως. 

synaksi febrouariou 2

Βασιλόπιτα Εργαζομένων Του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτιος Σερέτης και ο νέος διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λαρίσης κ. Δημήτρης Κατσικονούρης υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ιερώνυμο, στην κεντρική είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος και ακόλουθως μετέβησαν στο αμφιθέατρο για την κοπή της Βασιλόπιτας των εργαζομένων.

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης, διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλου του λαού της πόλεως, απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που διακονούν στο νοσοκομείο, επαινώντας ακόμη και τις προσωπικές θυσίες τους, και παράλληλα τόνισε την αξία της προσφοράς που θα επιβραβευθεί από την ανταμοιβή του Δωρεοδότου.

pita prosopiko PGNL 2020 2

pita prosopiko PGNL 2020 4

«Παιδαγωγία Θεού» Στα Εκπαιδευτήρια Της Δ. Μαίρης Ράπτου

Στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της δ. Μαίρης Ράπτου μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος προκειμένου να μιλήσει στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς των μαθητών, με θέμα: « Παιδαγωγία Θεού».

Ο διευθυντής των εκπαιδευτηρίων κ. Νικόλαος Ράπτης μαζί με τους καθηγητές υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο και τον καλωσόρισαν στη σχολική τους μονάδα.

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης, αφού πρωτίστως ευχαρίστησε όλο το διδακτικό προσωπικό και κυρίως την δ. Μαίρη Ράπτου για την ευλογημένη και δημιουργική προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο της εκπαιδεύσεως και της κοινωνίας της Λάρισας, ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας του, τονίζοντας την αξία της ηθικής στην εποχή μας. « Όλοι πλέον μιλούν για ηθική. Και συμβαίνει αυτό, όχι μόνο γιατί η κατάφωρη παραβίασή της προκαλεί ανησυχίες και αντιδράσεις, αλλά και γιατί η επίμονη επίκλησή της χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την ανηθικότητα. Η ηθική ως καθηκοντολογία ή τυπική ιδεολογία είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Η χριστιανική ηθική δεν αποσκοπεί στην ηθικοποίηση του ανθρώπου, αλλά στοχεύει στην τελείωση του ανθρώπου και στη θέωσή του, δηλαδή στην τελείωσή του κατά το πρότυπο του Θεού…».

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο Κύριος μας δεν έχει όριο στην μακροθυμία Του και επί αιώνες αιώνων αναμένει, συγχωρεί, παραβλέπει, νουθετεί και περιμένει την ανθρωπότητα να μετανοήσει.

Περαίνοντας τον λόγο του, ευχήθηκε σε όλους τους εκπαιδευτικούς να μην πάψουν ποτέ να μεταλαμπαδεύουν τη γνώση, το φως της παιδείας αλλά και της πίστης μας, ενώ στους γονείς να μάθουν να παιδαγωγούνται οι ίδιοι μέσα από την ανατροφή των παιδιών τους.

raptou feb2020 3

raptou feb2020 4| |

Ακολουθήστε μας στα social media