Skip to main content

H Ι.Μ. Καστορίας αποχαιρέτησε τον Ποιμενάρχη της

30 Δεκ 2020 13:27

Με πένθιμες κωδωνοκρουσίες, μεσίστιες να κυματίζουν οι σημαίες η Καστοριά με πόνο και δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε τον Πατέρα και Ποιμένα της μακαριστό Μητροπολίτη Σεραφείμ που για 24 έτη καθοδήγησε την Ιερά Μητρόπολη.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καστοριά.

Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ, τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας. 

Ο Μητροπολίτης Γρεβενών αναφέρθηκε στα χαρίσματα τα οποία κυριαρχούσαν στην προσωπικότητα του μακαριστού Ιεράρχη τονίζοντας ότι «Υπήρξε ακούραστος για τα της πίστεως μας, αλλά και τα δίκαια της πατρίδας μας».

Τον Μακαρώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός. 

«Υπήρξε άνθρωπος του Θεού και ακάματος εργάτης» τόνισε ο κ. Δαμασκηνός, ενώ για την εξαιρετική τη συμβολή του στην Εκκλησία «υπήρξε ένας στρατιώτης Χριστού». «Και μόνο το όνομα του Καστορίας ήταν ένα κεφάλαιο».

Την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Α΄ Αρχιγραμματέας Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Πάπαρης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τις προσευχές της Ιεράς Συνόδου για τον κοιμηθέντα Επίσκοπο Καστορίας.

Ως εκπρόσωπος των Κληρικών της Καστορίας μίλησε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης παρέστη ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος με τον μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας τους συνέδεε "βαθιά φιλική και πνευματική σχέση".

Με λόγια αγάπης μίλησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, και ο Δήμαρχος Καστορίας Γιάννης Κορεντσίδης.

Ακολούθησε η ταφή πίσω απο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών: Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού, Γρεβενών κ. Δαυίδ, Σισανίου κ. Αθανασίου και Φθιώτιδος κ. Συμεών, συγγενών του μακαριστού και των Αρχών της Καστοριάς.

Διαβάστε ακόμα:

Εκοιμήθη ο Μητρ. Καστορίας Σεραφείμ

Βρεσθένης Θεόκλητος: "Πολυσέβαστέ μας Μητροπολίτα κυρέ Σεραφείμ, την πίστιν τετήρηκας"

Πατριαρχικό Τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ

Τρισάγιο για τον Μητρ. Καστορίας κυρό Σεραφείμ στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Φθιώτιδος Συμεών: «Ὁ Ἐπίσκοπος τῆς ἰδιαίτερης πατρίδας μου ἀνεχώρησε γιὰ τὴν οὐράνια πατρίδα»

Κερκύρας κ. Νεκτάριος: " ...«ο φίλος ημών Μητροπολίτης Σεραφείμ κεκοίμηται».

Ο Μητρ. Σισανίου & Σιατίστης Αθανάσιος, για την απώλεια του Σεβ. Σεραφείμ

Το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ αποχαιρετά τον μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας

Ένα νοερό κερί και μια αγκαλιά με άνθη ευλάβειας στη μνήμη ενός ανθρώπου που έφυγε από κοντά μας για τον Ουρανό

Στον Μητροπολιτικό Ναό η σορός του Μακαριστού Μητρ. Καστορίας κυρού Σεραφείμ

Ζωντανά: Η εξόδιος ακολουθία του Μακαριστού Μητρ. Καστορίας κυρού Σεραφείμ

 


Διαβάστε επίσης