Ο Μελιτηνής Μάξιμος στο οστεοφυλάκιο του Αγίου Ιωάννου στην Λυών

29 Απρ 2021 23:44

Κατανυκτικά ετελέσθη η Εσπερινή Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ι. Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Λυών, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελιτηνής κ. Μαξίμου.

Ο Επίσκοπος Μελιτηνής στη συνέχεια προσεκλήθη στον ιστορικό Ι. Ναό του Αγ. Ιωάννου του Βαπτιστού όπου ξεναγήθηκε από τον προϊστάμενο πατέρα Jean-Sébastien Tuloup. Ο π. Jean άνοιξε το οστεοφυλάκιο του Ναού για να προσκυνήσει ο Θεοφιλέστατος τα ι.  λείψανα μεταξύ των οποίων και Αγίων της Ανατολής της πρώτης χιλιετίας. Στον συγκεκριμένο Ναό έλαβε χώρα η γνωστή Σύνοδος μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας το 1274. Ο π. Jean ξενάγησε τον Επίσκοπο Μελιτηνής και του ανέλυσε την ιστορία πολλών εκκλησιαστικών κειμηλίων που κατέχει ο συγκεκριμένος ιστορικός ναός.

Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος στη συνέχεια χοροστάτησε στην Ακολουθία των Αγίων Παθών στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.