Ποιες αμαρτίες δεν εξομολογήθηκες;

19 Νοε 2021 08:38

Ποιες αμαρτίες δεν εξομολογήθηκες; Τι πρέπει να λέμε στην εξομολόγηση; Τι αμαρτίες δεν έχω εξομολογηθεί; Που γίνεται η εξομολόγηση; Τι είναι αμαρτία και τι όχι; Αν ξεχάσω αμαρτία τι γίνεται; Αν κρύψω αμαρτία ή αμαρτίες στην εξομολόγηση τι γίνεται; Μπορώ να πω τα προβλήματά μου στον εξομολόγο;

Μπορώ να κάνω εξομολόγηση στην εικόνα; Πρέπει να πάω στον ιερέα για εξομολόγηση; Όταν δεν λέω την αλήθεια στην εξομολόγηση τι γίνεται; Αν κρύψω αμαρτήματα στον εξομολόγο από ντροπή τι γίνεται; Που οφείλεται η ντροπή την ώρα της εξομολόγησης; Που ωφελεί η εξομολόγηση; Είναι απαραίτητη η εξομολόγηση για όλους; Δε σκότωσα, δεν έκλεψα, δεν πείραξα άνθρωπο, γιατί να εξομολογηθώ;

Το Ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως είναι ένα μεγάλο Μυστήριο της Εκκλησίας μας που παραδόθηκε από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό στους Δώδεκα Αποστόλους. Δεν κατασκευάστηκε από τους ιερείς, αλλά παραδόθηκε από τον ίδιο τον Θεό, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Ο Ιησούς Χριστός στην Καινή Διαθήκη, ο ίδιος έδινε άφεση αμαρτιών και ο ίδιος είπε στους Αποστόλους: «αν τινων αφήτε τας αμαρτίας, αφίενται αυτοίς, αν τινων κρατήτε, κεκράτηνται» (Ιωαν. κεφ.20,23).

Η εξομολόγηση είναι εντολή του Θεού που μας παρέδωσε μέσα στην Καινή Διαθήκη και πρέπει να την διαβάζουμε για να γνωρίζουμε ποιο είναι το θέλημα του Θεού, αλλά και τι είναι αμαρτία. Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι που δεν μελετούν Αγία Γραφή, δεν γνωρίζουν ποια αμαρτήματα έχουν κάνει, διότι δεν γνωρίζουν ποια είναι αυτά και πολλές φορές αντί να λένε αμαρτήματα, λένε για τα προβλήματά τους.


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.