Skip to main content

Ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη στο Διδυμότειχο

07 Ιουν 2023 17:21

Τον υπηρεσιακό Υπουργό Προστασίας του πολίτη και επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ κ. Χαράλαμπο Λαλούση, στρατηγό ε.α., υπεδέχθη με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα, ως παλαιό γνώριμο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου, τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 7ης του μηνός Ιουνίου ε.έ.

Τον κ. Υπουργό συνόδευε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Ταξίαρχος Χαράλαμπος Ελευθεριάδης.

Μέσα σε μία ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Υπουργό επί τη αναλήψει των νέων καθηκόντων του και εμνήσθη της ευεργετικής για τον Έβρο προσφοράς του ως Διοικητού της XVI Μεραρχίας, ως Διοικητού του Δ΄ Σώματος Στρατού και ως Αρχηγού ΓΕΣ.

Σε ανάμνηση της επισκέψεως του κ. Υπουργού, ο οποίος προ ετών ετιμήθη ως επίτιμος Δημότης Διδυμοτείχου, ο Σεβασμιώτατος του προσέφερε εικόνα της Παναγίας της Βηθλεεμίτισσας, ευχηθείς όπως το Άστρο της Βηθλεέμ οδηγεί και φωτίζει την ζωή του και την ευθυνοφόρο διακονία του, διά μεσιτείας της Υπερμάχου Στρατηγού. Στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., επισκεπτόμενο για πρώτη φορά το Διδυμότειχο, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε εικόνα του εκ Διδυμοτείχου καταγομένου Αγίου Ιωάννου Βατάτζη, του ελεήμονος Βασιλέως.


Διαβάστε επίσης