Ο προφητικός λόγος

21 Ιουλ 2021 12:06

Η παραδοσιακή και ιστορική κωμόπολη των Μεταξάδων με ευλάβεια εόρτασε τον προστάτη της, τον πύρινο Προφήτη Ηλία, προεξάρχοντος της ακολουθίας του Εσπερινού του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και με την παρουσία των Βουλευτών Έβρου Χρήστου Δερμεντζοπούλου και Σταύρου Κελέτση, του Αντιπεριφερειάρχου Αθανασίου Τσώνη, του Δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, του Διοικητού της XVI Μεραρχίας Υποστρατήγου Αναστασίου Αλεξιάδη. Ο Σεβασμιώτατος εξ αφορμής της εορτής αναφερόμενος στον προφητικό λόγο, μεταξύ άλλων, είπε:

«Ο λόγος του Προφήτου Ηλιού διαχρονικά είναι μία διαρκής υπόμνηση της ύπαρξης του Αληθινού Θεού και συγχρόνως μία πρόσκληση αναζωπύρωσης της σχέσης μας με Εκείνον. Είναι λόγος αληθείας και δικαιοσύνης για όλους εμάς που ξεχάσαμε τον Θεό και ειδωλοποιήσαμε τον εαυτό μας…

Ο λόγος του είναι ένα προσκλητήριο αντίστασης στα σχήματα του κόσμου τούτου, που έχασε την αιδώ και την ενοχή, καθώς ανέδειξε την παρέκκλιση και την παρεκτροπή σε φυσιολογικές καταστάσεις. Μας καλεί να παραμείνουμε εδραίοι και ακλόνητοι, ασυμβίβαστοι και αμετάθετοι στις αξίες και τις αρχές, που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας…

Ο λόγος του επίσης είναι ένα κήρυγμα μετανοίας και επιστροφής στις ρίζες μας και τις αρχές μας…

Τέλος, ο λόγος του συνοδεύεται από «καλά έργα», τα έργα της αγάπης, της φιλανθρωπίας, της αλληλεγγύης, όλα αυτά που θεραπεύουν την αδυναμία και ανακουφίζουν τον ανθρώπινο πόνο.  

Αυτός ο προφητικός λόγος επαναλαμβάνεται διαχρονικά μέσα στη ζωή της Εκκλησίας, η οποία τιμά τους Προφήτες και προβάλει τον λόγο τους και ιδιαίτερα τον Προφήτη Ηλία, ως τον «επουράνιο άνθρωπο και τον επίγειο άγγελο», τον δεύτερο πρόδρομο της παρουσίας Χριστού».

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής ο Σεβασμιώτατος προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως στον ωσαύτως πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Προφήτου Ηλιού Σαγήνης Ορεστιάδος.

IMG 0456

IMG 0471

IMG 0531

εικόνα Viber 2021 07 20 11 18 43 187

εικόνα Viber 2021 07 20 11 28 49 326


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.