Αύγουστος, το Πάσχα του καλοκαιριού!

05 Αυγ 2021 17:05

Αύγουστος, το Πάσχα του καλοκαιριού! Περίοδος πνευματικής εγρήγορσης και περισυλλογής. Το πανάχραντο πρόσωπο της Θεοτόκου φωτίζει τους νέους, ασύλληπτους για το ανθρώπινο νου ορίζοντες, που άνοιξε στον άνθρωπο η αγάπη του Θεού.

Η «Κοίμηση», η «Μετάστασή της», αποτελεί την προδρομική κατάσταση που προμηνύει και τη δική μας μετάβαση σε μια υψηλότερη πραγματικότητα ζωής. Την περίοδο αυτή, της νηστείας και της θρησκευτικής ανατάσεως, η πυκνή θεολογική μαρτυρία της ορθοδόξου συνειδήσεως φέρνει πιο κοντά το λαό μας στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, για να μπορεί ο πιστός να ψάλλει συνειδητά συντροφιά με τους αγίους, ύμνους παρηγοριάς και ελπίδος, εμπνεόμενος από το ιερό πρόσωπο της Θεομήτορος.

Αρχομένης, λοιπόν, της περιόδου του Δεκαπενταυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός·

-         Την Κυριακή, 1η Αυγούστου ε.έ. λειτούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Χιονάδων, του τέως Δήμου Μεταξάδων και στη συνέχεια τέλεσε τον αγιασμό επί τη πρώτη του μηνός.

-         Το εσπέρας της ιδίας ημέρας προέστη της ακολουθίας του Μεγ. Παρακλητικού Κανόνος στον μεταβυζαντινό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Θεραπειού, του τέως Δήμου Τριγώνου.

-         Το εσπέρας της Δευτέρας, 2 Αυγούστου ε.έ., προέστη της ακολουθίας του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Καναδά, του τέως Δήμου Τριγώνου. Παρέστη ο Διοικητής του 21ου Συντάγματος Συνταγματάρχης Βαρδής Χαρκιανάκης.

-         Το εσπέρας της Τετάρτης, 4 Αυγούστου ε.έ., προέστη της ακολουθίας του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χελιδόνας.

IMG 0897

IMG 0904

IMG 0969 e1628166738139

IMG 0982

IMG 5996

IMG 6001


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.