Ακρίτες και στρατευμένοι…

07 Ιαν 2020 22:53

Τον οικισμό του Μικρού Δερείου, στις παρυφές των Πομακοχωρίων του Σουφλίου, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός την 7η του μηνός Ιανουαρίου ε.ε, επί τη εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, και ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Απευθυνόμενος στους λιγοστούς κατοίκους του χωριού σημείωσε ότι τους επισκέπτεται πρώτον για να τους μεταφέρει το μήνυμα των εορτών του αγίου Δωδεκαημέρου, που είναι μήνυμα ελπίδας και παρηγοριάς· και για να τους συναντήσει όπως ο ενανθρωπήσας Χριστός συνάντησε τον πονεμένο άνθρωπο και του έδωσε χαρά και ελπίδα. Δεύτερον για να εκφράσει με την επίσκεψή του αυτή το ενδιαφέρον του και την αγάπη του για την μικρή αυτή χριστιανική κοινότητα που επιβιώνει μέσα σε ένα μουσουλμανικό χώρο και δοκιμάζεται τον τελευταίο καιρό από εγκληματικές ενέργειες μεταναστών. Και τρίτον για να εκδηλώσει τα αισθήματα της αγάπης του προς τον άγοντα τα ονομαστήριά του εφημέριο της ενορίας π. Ιωάννη Τζιβάρα και την οικογένειά του, ο οποίος παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια διακονεί ανελλιπώς στο ιερό Θυσιαστήριο.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε στο Στρατόπεδο της 50ης Ταξιαρχίας στο Πρωτοκκλήσι και αφού ευλόγησε την Βασιλόπιτα μίλησε στα στελέχη των μονάδων που φιλοξενούνται στο Στρατόπεδο για την αξία του χρόνου κατά την ορθόδοξη πίστη και διένειμε τα κομμάτια της Βασιλόπιτας.

SAM 5110

SAM 5118

SAM 5129

SAM 5130

SAM 5136


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.