
Χειροθεσία Αρχιμανδρίτη στην εορτάζουσα Ιερά Μονή της Αγίας Φωτεινής στο Ναύπλιο
Πανηγυρικά εορτάζεται η μνήμη της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος της Ισαποστόλου, στην ομώνυμη ανδρική Μονή που είναι αφιερωμένη στην Αγία, στον λόφο της Ευαγγελίστριας στην Πρόνοια Ναυπλίου. Τον Αρχιερατικό εσπερινό στη μνήμη της Αγίας Φωτεινής, τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος και κήρυξε τον θείο λόγο. Μετά το πέρας του εσπερινού ο Μητροπολίτης Αργολίδος προέβει στην εις Αρχιμανδρίτη Χειροθεσία του ιεομονάχου και ηγουμένου της Μονής π. Λεοντίου Ξηνταρόπουλου.
Ο μητροπολίτης συμβούλεψε τον νέο αρχιμανδρίτη να μην ξεχάσει ποτέ να διακρίνεται από πνεύμα μαθητείας, και ποτέ να μην πιστέψει ότι ξέρει τα πάντα στην ζωή του. Αν όλα αυτά τα κρατήσει ο κληρικός, τότε η χάρις του Θεού θα είναι πάντοτε κοντά του και θα τον ενισχύει
Να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια του εσπερινού είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού λειψάνου της Αγίας Φωτεινής.