Τα Λευκάκια τιμούν την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού

01 Φεβ 2023 23:04

Στις 2 Φεβρουαρίου  εορτή της Υπαπαντής του Χριστού ,εορτάζει ο φερώνυμος ενοριακός Ιερός ναός Λευκακίων στην Αργολίδα .Την παραμονή της εορτής Τετάρτη  1 Φεβρουαρίου 2023  τελέστηκε αρχιερατικός  Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο , ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. 

Μετά το τέλος του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας παιανιζούσης της Δημοτικής φιλαρμονικής Ναυπλίου παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων  Δημήτρη Κωστούρου. Ο εφημέριος του Ιερού ναού Υπαπαντής Λευκακίων π. Μιχαήλ Καλαμαράς εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ευχαρίστησε εκ καρδίας όλους του ιερείς και το κόσμο που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή.

Ο ναός έχει συντηρηθεί από το εκκλησιαστικό συμβούλιο και διαθέτει ένα εξαιρετικό ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1908 έργο του Θ.Βαραγκή . Οι εικόνες του τέμπλου είναι πιστά αντίγραφα από την μητρόπολη Αθηνών.

Περιφορά
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.