Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι.Μ. Αργολίδος

19 Μαρ 2023 19:12

Με κάθε λαμπρότητα την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και με την ευκαιρία της εορτής της Ανακομιδής Λειψάνων Αγίου Λουκά του Ιατρού και  Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως  και Κριμαίας , τελέστηκε δισαρχιερατική  θεία λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου στο Ναύπλιο , Κυριακή 19 Μαρτίου 2023.

Η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία  τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο και από τον  Μητροπολίτη Αργολίδας  Νεκτάριο .

Στην μεγαλοπρεπή θεία λειτουργία συμμετείχε ο εφημέριος του ναού , π. Δημήτριος Κρουσταλάκης , ο οποίος ευχαρίστησε τους μητροπολίτες και τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους τον Άγιο Λουκά  και ο Ιεροδιάκονος π. Νικόλαος Μίχος.  Το Σάββατο 18 Μαρτίου  τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός .

Ο μητροπολίτης Αργολίδας κατά την θεία λειτουργία ευλόγησε τα  σταυρολούλουδα , τα οποία συνηθίζεται να δίνονται ως ευλογία στους πιστούς. Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως γιορτάζουμε και τιμούμε το σύμβολο του σταυρού. Ο Χριστός σταυρώθηκε και πέθανε πάνω στο σταυρό έως ότου να αναστηθεί τρεις ημέρες αργότερα. Από τότε, ο σταυρός αποτελεί σύμβολο του Χριστιανισμού με ιδιαίτερη σημασία.

Επίσης στις 17 Μαρτίου 1996 έγινε η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Λουκά από τον Αρχιεπίσκοπο Λάζαρο και μέλη της ερευνητικής επιτροπής που ασχολείτο με τη ζωή, τα έργα και τα θαύματα του, και στις 20 Μαρτίου μεταφέρθηκαν στο Ναό της Αγίας Τριάδας.

Αναφέρεται ότι την ανακομιδή παρακολούθησαν πάνω από 40.000 άτομα, ενώ λέγεται ότι κατά την ανακομιδή σταμάτησε με θαυματουργό τρόπο αμέσως ο δυνατός άνεμος που φυσούσε εκείνη την ώρα.

Επίσης, μαρτυρούνται θεραπείες πασχόντων κατά το τριήμερο μεταξύ 17 και 20 Μαρτίου.

Στις 24-25 Μαΐου 1996 έγιναν μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις για την ανακήρυξή του σε άγιο από το Πατριαρχείο Μόσχας, ενώ η μνήμη του τιμάται στις 11 Ιουνίου.

manis argolida 1

manis argolida 1

manis argolida 1

manis argolida 1

manis argolida 1

manis argolida 1

manis argolida 1

manis argolida 1

manis argolida 1

manis argolida 1

manis argolida 1

manis argolida 1

 

 


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.