Λαμπρός εορτασμός για την πολιούχο της Άρτης, Βασιλίσσης Αγίας Θεοδώρας
Κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Πολιούχου της Άρτης Αγίας Θεοδώρας. Η εορτή λόγω του ότι εφέτος συνέπεσε με την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής (Καθαρά Δευτέρα), ενώ το τυπικό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας ορίζει ότι προψάλλεται την Κυριακή της Τυρινής, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος όπως ανέφερε κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, αποφάσισε να μεταφερθεί την επόμενη 12 Μαρτίου 2019 (Καθαρά Τρίτη).
Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ο φερώνυμος Βυζαντινός Ιερός Ναός της Αγίας Θεοδώρας.
Το πρωί εψάλλει ο Όρθρος χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού και στην συνέχεια ο Εσπερινός με την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.
Στο ιερό βήμα παρέστησαν συνπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες: πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος και Άρτης κ. Καλλίνικος.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο πολιός Ιεράρχης ο πάλαι ποτέ Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Ιγνάτιος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι: ''Η αγάπη προς τον Θεό δεν είναι απλώς θεωρητική και επιφανειακή, όχι. Είναι έρωτας Θείος, είναι στάση ζωής, είναι ολοκληρωτικό δόσιμο του ανθρώπου στον Θεό και μία έμπρακτη πλέον απόδειξη αυτής της αγάπης, που είναι η υπακοή στο Θέλημα Του Θεού''.
Παρέστησαν η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη, οι Βουλευτές ΝΔ κ. Γεώργιος Στύλιος, ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλειος Τσίρκας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλειος Ψαθάς, ο Δήμαρχος Αρταίων και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Εκπρόσωποι του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, Δικαστικών Αρχών και Φορέων της Άρτας.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Λειψάνων της Αγίας Θεοδώρας στους κεντρικούς δρόμους της Άρτας.


