Δραστηριότητες Κατηχητικών Σχολείων ενορίας Αγ. Παντελεήμονος Αιδηψού

23 Ιαν 2023 21:12

 Με τις Ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Χαλκίδος Ιστιαίας και Β. Σποράδων και μέσα σε κλίμα ανεκλαλήτου χαράς και ευφροσύνης πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη σύναξη των μελών του Μέσου – Ανώτερου κατηχητικού σχολείου της ενορίας του Αγίου Παντελεήμονος Λ. Αιδηψού στον ομώνυμο και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 .

Αρχικά, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Αργυρίου καλωσόρισε τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου στον κοινό χώρο Λατρείας, στην κοινή εστία και εν συνεχεία ο υφιστάμενος του Ναού, κατηχητής και υπεύθυνος – συντονιστής στον τομέα νεότητος της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αιδηψίων, Οικονόμος Χρήστος Νγκέλας τέλεσε την Ακολουθία της Αγιοβασιλόπιτας και ερμήνευσε στα παιδιά τη σημασία της ύπαρξης της Θεόσδοτης  επιστήμης καθώς και την αληθινή συνυπάρχουσα σχέση της Ορθοδοξίας με την Επιστήμη όταν αυτή δε διαβάλλεται από ανθρώπους , ένθεν και ένθεν, που έχουν αλλότριους σκοπούς. 
Κατόπιν οι Ιερείς, τα παιδιά αλλά και αρκετοί γονείς κατέβηκαν στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού για να παρακολουθήσουν ένα μικρό σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών σε περίπτωση λιποθυμίας, πνιγμού καρδιακής και αναπνευστικής ανακοπής που παρουσίασε η Ταξίαρχος Νοσηλευτικής, κυρία Μαρία Νταλιάνι, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση – ΚΑΡΠΑ από το ERC, οι οποίες γνώσεις είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες αν αναλογιστούμε πως παγκοσμίως και ανά 45" ένας άνθρωπος παθαίνει καρδιοαναπνευστική ανακοπή! Εν συνεχεία, όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία και τη δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης στο ειδικό ανθρώπινο ομοίωμα (κούκλα πρόπλασμα Annie) καθώς και τη χρήση φορητού απινιδωτή.
Στο τέλος, οι Ιερείς συνεχάρησαν την κυρία Μαρία Νταλιάνη για την όμορφη και ιδιαίτερα εποικοδομητική παρουσίαση, τους γονείς που παρευρέθηκαν στο Πνευματικό κέντρο καθώς και τα παιδιά που ανταποκρίνονται επιμελώς στην πρόσκληση της Εκκλησίας για τις κατηχητικές συνάξεις. Όλα τα παιδιά μαζί με τη Βασιλόπιτα πήραν από ένα δώρο που προσέφερε εγκάρδια η κ. Νταλιάνη.
Για την ιστορία το φλουρί κέρδισε ο μαθητής της Γ’ Λυκείου, Αναγνώστης Θωμάς Χαντζής!

image0

image1

image2

image3

image4

image5

image10

image7

image8

image9

 


ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.