Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Γέρακα - Αττικής

26 Σεπ 2022 18:09

Κείμενο - Φωτογραφίες : Σπύρος  Θεοδ. Κουτσοχρήστος
 
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την  Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου  στον Γέρακα Αττικής, επί τη μεταστάσει του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και  Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

 Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων ανέφερε : <<...ότι στα σχολεία, η μύηση στο μάθημα των θρησκευτικών, έπρεπε να αρχίζει με την Α΄ Επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους  " Ύμνος της  Αγάπης'' ( ιβ΄27 - ιγ΄13 )...δεν υπάρχει τέτοιο κείμενο!  Στην συνέχεια να γνωρίσουν οι μαθητές και τις τρεις επιστολές του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου... >>.

Πριν την Απόλυση της  Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος  προχείρισε τον  προϊστάμενο του Ιερού Ναού, π. Ιωάννη Ρέκκα σε Πρωτοπρεσβύτερο.
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, πριν από την περιφορά  της Ιεράς εικόνας του Αγίου, πέριξ του Ιερού Ναού τον Θείο Λόγο κήρυξε ο
ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής  Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμανδρίτης π. Γεννάδιος  Κουτσόπουλος. 
 
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P9254131
 
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P9254112
 
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P9264297
 
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P9264217
 
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P9264282

ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.