Skip to main content

Με θρησκευτική λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος στον Αστακό Αιτ/νίας

07 Δεκ 2019 14:21

 
Με θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον πολιούχο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αστακού. 
Ανήμερα της εορτής, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, έλαβαν μέρος επίσης ο Αρχιμανδρίτης π. Δαβίδ Μπαζούλας, ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού Αρχιμ. π. Ιερόθεος Κοκώσης, ο π. Δημήτριος Τέγας και ο αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Χρυσόστομος Κελεπούρης.
 
Πλήθος κόσμου παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στην παραλία όπου τελέστηκε Δοξολογία.
 
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, Ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Δημητρογιάννης, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αστακού Αρετή Γριτσίπη, ο π. Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης, ο γιατρός και πρώην Δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάικος, ο π. Αντιπεριφεριάρχης Γιάννης Λύτρας, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Αστυνομικών και λιμενικών αρχών.
 
Πηγή: https://xiromeronews.blogspot.com/