Skip to main content

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και Άγιον Ευχέλαιο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

24 Δεκ 2019 22:02

«Ο Χριστός γεννάται συνεχώς, όμως εμείς πολλές φορές δεν Τον αφήνουμε να γεννηθεί στην καρδιά μας, γι’ αυτό δεν έχουμε ειρήνη. Ήλθε ο καιρός επιτέλους να Τον αφήσουμε να ενεργήσει ελεύθερα μέσα μας, να μας αγιάσει, να μας καθαρίσει, να μας χαρίσει την πληρότητα». Με αυτές τις πατρικές παραινέσεις υποδέχθηκε ο Μακαριώτατος τις επί μία εβδομάδα προσερχόμενες στην Ιερά Αρχιεπισκοπή χορωδίες από όλη την Κύπρο, προκειμένου να αναγγείλουν το μεγάλο κοσμοσωτήριο γεγονός τής ελεύσεως τού Σωτήρος Χριστού στη γη.

Χορωδίες από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Λευκωσίας και της Ευρύχου, και της Θεολογικής Σχολής τής Εκκλησίας Κύπρου απέδωσαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, ενώ σἠμερα Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, χορωδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, οι φιλαρμονικές της Αστυνομίας,  της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛ.ΔΥ.Κ. και  η χορωδία του Παγκυπρίου Γυμνασίου, ξεκίνησαν να επισκέπτονται από το πρωί τον Μακαριώτατο, δημιουργώντας έτσι στο μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου μία ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα, η οποία «εισόδευσε» όλους μας με τον καλύτερο τρόπο στην «Μητρόπολη των εορτών».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εγκωμίασε όλες τις παραπάνω ομάδες για το έργο και την προσφορά τους και αναφέρθηκε στο σωτήριο και χαρμόσυνο μήνυμα της Ενανθρώπησης του Κυρίου. Ακολούθως, ευχήθηκε σε όλους ευλογημένα Χριστούγεννα, υγεία και ευτυχία στις οικογένειές τους καθώς επίσης ειρήνη στην πολύπαθη πατρίδα μας.

Στις 11.00 π.μ. τελέστηκε για τους εργαζομένους της Αρχιεπισκοπής Κύπρου το μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου στο παρεκκλήσιο εντός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, το οποίο τιμάται στη μνήμη του ιδρυτού και  προστάτου της Εκκλησίας της Κύπρου, αγίου αποστόλου Βαρνάβα. Το Ιερό Μυστήριο τέλεσε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, παρουσίᾳ του Μακαριωτάτου και του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Έλαβαν μέρος  επίσης και οι κληρικοί που διακονούν σε διάφορες υπηρεσίες εντός της Αρχιεπισκοπής, ενώ συμμετείχαν προσευχόμενοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι.

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου,, Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

03

09

16 e1577110228929

22

25


Διαβάστε επίσης