Skip to main content

Στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος

12 Σεπ 2020 20:11

Σήμερα Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, στην παρουσία τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, δέχθηκε την επίσκεψη τού Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου και του συνοδού αυτού Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νιτρίας κ. Νικοδήμου στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου.

Αρχικά, ο Μακαριώτατος κ. Θεόδωρος με τη συνοδεία του ξεναγήθηκαν από τον Πανιερώτατο κ. Γεώργιο στους χώρους τής νέας Βιβλιοθήκης τής Ιεράς Μητροπόλεως. Εκεί, ο κατηρτισμένος βιβλιοθηκονόμος κ. Χρίστος Παναγή, ανέλυσε στον Μακαριώτατο το σκεπτικό οργάνωσης τής βιβλιοθήκης καθώς επίσης και τα ψηφιακά προγράμματα που χρησιμοποιούνται για την αρχειοθέτηση του αρχειακού υλικού τής Μητροπόλεως. Στη συνέχεια, ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και τον Μητροπολίτη Πάφου, κατά την οποία αντήλλαξαν απόψεις για τρέχοντα εκκλησιαστικά ζητήματα.

Επίσης, ο Μακαριώτατος Αλεξανδρείας ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την επικρατούσα εκκλησιαστική κατάσταση στην αφρικανική ήπειρο, τις δυσκολίες των εκεί ομοδόξων αδελφών μας και τις δυσχέρειες του ευαγγελικού έργου της ιεραποστολής, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και την αείποτε υπάρχουσα αγάπη του Πατριαρχείου προς το πρόσωπο τού Αρχιεπισκόπου Κύπρου, τού «συνετού», «πράου» και «γενναιόδωρου».  Η όλη συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Η επίσκεψη τού Μακαριωτάτου κ. Θεοδώρου πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έλευσή του στην Κύπρο, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο τής Δημοκρατίας, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Δήμαρχο τής Πάφου, αρχιερείς τής Εκκλησίας Κύπρου και άλλα επίσημα πρόσωπα.

Πριν την αναχώρησή του από την Μητρόπολη Πάφου, ο Μακαριώτατος Αλεξανδρείας προσκύνησε τη χαριτόβρυτη εικόνα του αγίου Θεοδώρου τού Στρατηλάτου στον Καθεδρικό Ναό τής Πάφου, επ’ ονόματι τού οποίου τιμάται ο ναός.

Το μεσημέρι τής ίδιας μέρας, με την ευκαιρία τής παρουσίας του στη Μητρόπολη Πάφου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος εγκαινίασε τη νέα τραπεζαρία τής Μητροπόλεως.

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

resized 20200912 1041470

resized 20200912 104236

resized 20200912 113413

resized 20200912 112053

resized 20200912 113636